Activiteit

Regiofinale FNRS-KNHS NK Springen Manege 2024

04 februari
Zondag 4 februari 2024
Evenement
Profielfoto van Han Aalmans
2 minuten lezen

In januari is de FNRS-KNHS Springcompetitie weer gestart voor de manegeruiters! Deelnemers strijden dit jaar om de titel ‘Nederlands Kampioen springen Manege’ en met alle deelnemers van het ruitersportcentrum kan er gestreden worden voor de titel ‘Best springend Ruitersportcentrum van het jaar’. Er zijn drie categorieën: S40, S60 en S80. 

Tijdens de Springcompetitie krijgt de manegeruiter echt het gevoel van een topruiter. De wedstrijddagen worden georganiseerd op professionele accommodaties, er staat een mooi parcours, er zijn professionele juryleden en mooie prijzen te winnen. Dit maakt de springcompetitie elk jaar weer tot een succes! Ruiters maken kans op de titel ‘Nederlands Kampioen springen Manege’ en het bedrijf maakt kans op de titel ‘Beste springend ruitersportcentrum van het jaar’.  

Deelname Springcompetitie visitekaartje voor ruitersportcentrum 

De meeste ruiters maken kennis met de paardensport via een manege. Nadat de basisvaardigheden zijn aangeleerd gaan ze door naar een eventuele springles. Als ruiters hier plezier in hebben komen ze steeds een stapje verder en mogen ze hoger springen. Om fanatieke springruiters gemotiveerd en uitgedaagd te houden is het leuk om ze aan de FNRS-KNHS Springcompetitie deel te laten nemen. Voor een ruitersportcentrum is het een mooie manier om naar buiten te treden als een actief en kwalitatief goed ruitersportcentrum. Daarnaast is de Springcompetitie een extra dienst waarmee nieuwe klanten worden aangetrokken en die de ruiter langer aan een bedrijf bindt.  

Deelnemen met jouw ruitersportcentrum?  

Ruiters die bij een FNRS-ruitersportcentrum rijden en in het bezit zijn van een geldig Ruiterpaspoort mogen deelnemen aan de Springcompetitie. Ruiters met een actieve KNHS-startpas kunnen helaas niet deelnemen aan de springcompetitie. Elk deelnemend ruitersportcentrum mag ruiters afvaardigen naar de regiofinales. Dit kan bijvoorbeeld door een selectieronde op het bedrijf te organiseren. Selectieronde kunnen uitgeschreven worden in de categorieën (S40, S60 en S80): 

  • Per categorie worden er maximaal 6 ruiters of amazones afgevaardigd naar de regiofinale (dus maximaal 18 per ruitersportcentrum). 
  • De 12 hoogstgeplaatste deelnemers per categorie van de regiofinale gaan door naar de landelijke halve finale. Deze halve finale wordt centraal in Nederland georganiseerd. Tijdens de halve finale wordt de ‘Best springend ruitersportcentrum van jaar’ bekend gemaakt. 
  • De beste 20 deelnemers per categorie gaan door naar de finale waar uiteindelijk per categorie de ‘Beste springend manegeruiter van het jaar’ wordt verkozen. 

Locaties en data 

Hieronder de verdeling van de competitie data en locaties voor 'KNHS-FNRS NK Springen Manege 2024'.  

Regiofinales  
Zondag 4 februari 2024 Manege de Eenhoorn in Blokker
   
   
Halve finale  
Zondag 3 maart 2024 Stal Groenendaal in Bunschoten
   
Finale  
Zondag 24 maart 2024 Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo

Meer informatie en inschrijven 

Plaatsen reserveren voor de Springcompetitie 2024 kan op dit moment alleen nog via springcompetitie@knhs.nl. Vermeld in deze mail hoeveel plaatsen in welke categorie je wilt reserveren en daarbij voor welke Regiofinale. Definitieve opgaven kunnen later doorgegeven worden.

Locatie

Koewijzend 32
1695CG Blokker

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om je zelf aan te melden.