Activiteit

2024 Bixie&Friends dag

29 april
Maandag 29 april 2024
Evenement
Profielfoto van Han Aalmans
2 minuten lezen

Tijdens de meivakantie organiseert de KNHS speciaal voor kinderen tot en met 12 jaar de populaire Bixie&Friends dag op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Zo'n 400 kinderen komen met hun pony's naar Ermelo voor een dag vol ponyplezier die ze niet willen missen!

  
Foto's: Equitive Media

De Bixie&Friends dag is voor kinderen vanaf 4 jaar met een eigen pony en kinderen met een manegepony. Ook zonder (eigen) pony is er genoeg te beleven en iedereen is van harte welkom!

Rubrieken en activiteiten

Op de Bixie&Friends dag worden de Bixie&Friends Proeven en Parcoursen verreden in de disciplines dressuur, springen en eventing. Deze proeven en parcoursen vind je in het Bixie&Friends Proevenboekje (verkrijgbaar via de vereniging, manege of Agradi) en in Mijn KNHS.

Naast de Bixie&Friends Proeven en Parcoursen kan ingeschreven worden voor de volgende onderdelen:

  • Springles
  • Dressuurles 
  • Bixie&Friends spel
  • Working Equitation les
  • TREC les
  • Voltige les
  • Ponyversierwedstrijd

Natuurlijk kunnen kinderen ook weer kleuren en knutselen, schminken, een paardentaart maken en springen op het springkussen. Voor deze activiteiten hoef je je niet aan te melden. Alle kinderen mogen meedoen aan deze activiteiten, ook bezoekers. Natuurlijk ontbreekt ook onze Bixie mascotte niet op deze gezellige dag.

Gratis activiteiten voor alle kinderen

Doe je niet mee aan de Bixie&Friends dag, maar heb je wel zin in een tof gratis paardenuitje voor het hele gezin? Dan ben je ook van harte welkom op de Bixie&Friends dag! Toegang en parkeren is gratis. Kinderen kunnen gratis deelnemen aan de volgende activiteiten: Paardentaart maken (vergeet je bakblik niet!) Schminken, Springkussen, Kleurwedstrijd en buttons maken (in de Bixie&Friends tent), een te gekke Show natuurlijk een Meet & Greet met de mistery guest.

Aanmelden

De inschrijving is inmiddels geopend. Een pony mag meedoen aan maximaal vier rubrieken. Er mogen meerdere kinderen meedoen met dezelfde pony, zolang dit in totaal niet meer dan vier rubrieken betreft. Bij de inschrijving bepaal je zelf de starttijden zodat je de dag helemaal naar eigen wens kunt indelen. Houd er rekening mee dat sommige rubrieken snel vol kunnen zijn. Wil je meedoen met een manegepony? Overleg dit dan eerst met de manegehouder. Houd bij het inschrijven het KNHS-relatienummer bij de hand. Je vindt dit nummer in het Bixie&Friends Ruiterpaspoort of in Mijn KNHS.

Kinderen die mee willen doen aan de Bixie&Friends dag hebben een KNHS/FNRS-lidmaatschap nodig en een Bixie&Friends Ruiterpaspoort. Zijn kinderen wel al lid van de KNHS/FNRS maar hebben ze nog geen Bixie&Friends Ruiterpaspoort? Vraag dan of de manege of vereniging deze aanvraagt. Je kunt ook zelf een Bixie&Friends Ruiterpaspoort aanvragen via ledenservice@knhs.nl. Houd rekening met een week verwerkingstijd, dus vraag het Bixie&Friends Ruiterpaspoort op tijd aan.

Aanmelden Bixie Friends-dag

Locatie

De Beek 125
3852PL Ermelo