Activiteit

Workshop bedrijfsoverdracht (AFGELAST)

20 november
Maandag 20 november 2023
19:00 tot 22:00
Bijeenkomst
Profielfoto van Robert van Almkerk
2 minuten lezen

Bedrijfsoverdracht is één van de belangrijkste gebeurtenissen in het leven van een ondernemer. Het markeert het einde, maar ook het begin van een tijdperk in het leven van de betrokkenen. Ruim voordat je van plan bent jouw bedrijf over te dragen is het belangrijk na te denken over het proces en de toekomst. Het kost namelijk niet alleen veel tijd om het bedrijf los te laten en een eventuele opvolger goed voor te bereiden, maar ook om zaken juridisch, fiscaal en financieel goed te regelen.

Op maandag 20 november organiseert de FNRS in klein besloten gezelschap een bijeenkomst over bedrijfsoverdracht. Deze bijeenkomst vindt plaats van 19.00 – 22.00 uur op het Nationaal Hippisch Centrum aan De Beek 125 in Ermelo.

Voorbereiden op een overdracht

Tijdens de bijeenkomst bedrijfsoverdracht gaan we in op alles wat er komt kijken bij het overdragen van een hippisch bedrijf binnen óf buiten de familie. Welke aspecten zijn er van belang bij het voorbereiden van een overdracht? Wat zijn de valkuilen? En hoe kan je dit voorbereiden? René Veldman, verantwoordelijk voor het onderwerp bedrijfsoverdracht bij de Rabobank, geeft de deelnemers deze avond stof tot nadenken voor een eventuele overdracht en geeft advies om hier als hippisch ondernemer op voor te bereiden.

Er zijn veel aspecten waar je bij een bedrijfsoverdracht aan moet denken. De bijeenkomst biedt een startpunt, maar is natuurlijk niet toegespitst op elke specifieke situatie. Heb je dit voor jouw eigen bedrijf wel duidelijk in beeld? Het is prettig om te weten waar je in de toekomst aan toe bent. De overdracht van jouw bedrijf is wellicht één van de belangrijkste gebeurtenissen in jouw leven als ondernemer. Zorg ervoor dat je hier straks ook tevreden op terug kan kijken.

Exclusief voor FNRS-leden

De bijeenkomst is exclusief voor FNRS-leden die van plan zijn om hun onderneming op de lange of korte termijn te verkopen en/of overdragen, of zich willen oriënteren op de mogelijkheden. Wanneer je al een overnamekandidaat hebt, is diegene ook van harte welkom.

Handboek Bedrijfsovername

Inbegrepen bij de workshop is het handboek Bedrijfsovername t.w.v. 32,50 euro. Daarin worden alle aspecten van een bedrijfsovername behandeld. De ervaring leert dat tijdens een overnametraject de meeste aandacht uit gaat naar de drie 'harde' aspecten geld, fiscus en arbeid, en vaak niet, of te weinig, naar het sociaal-emotionele aspect. Het handboek Bedrijfsovername behandelt alle aspecten aan de hand van voorbeelden en praktijkverhalen.

Aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot dn met 14 november en kan via onderstaande aanmeldknop (na inloggen). Deze workshop is kostenloos en exclusief voor FNRS-leden.

Let op! Bij afmelden na 14 november of afwezigheid zonder afmelden zijn wij genoodzaakt de gemaakte kosten door te berekenen. 

Kosten voor deze bijeenkomst: Kostenloos, exclusief voor FNRS leden

Locatie

De Beek 125
3852PL Ermelo

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om je zelf aan te melden.