Activiteit

Opfokbijeenkomst

12 oktober
Donderdag 12 oktober 2023
15:30 tot 20:00
Bijeenkomst
Profielfoto van Han Aalmans
2 minuten lezen

Speciaal voor de FNRS-bedrijven die zich richten op de opfok van jonge paarden organiseert de FRNS een bijeenkomst waarin ervaringen en ideeën met elkaar gedeeld kunnen worden. Een aantal bedrijven hebben zich volledig gespecialiseerd en gericht op de opfok en daarnaast zijn er bedrijven die opfok aanbieden als nevenactiviteit. Deze bijeenkomst is uitsluitend bedoeld voor leden die zich bezighouden met opfok.

Met deze samenkomst willen we jullie in de gelegenheid brengen om ervaring en kennis met elkaar te delen, en geïnspireerd en geïnformeerd weer huiswaarts te keren. Een mooi moment om elkaar weer te ontmoeten op de prachtige locatie van Stal de Paardenvreugd te Eemnes.

Hippisch ondernemen in 2035

In de afgelopen jaren is er veel op de hippische ondernemer afgekomen. Zo is er bijvoorbeeld een hogere druk op welzijn, word ruimte steeds belangrijker voor de toekomst en moet er ook geïnvesteerd worden in duurzaamheid. Dit zijn ontwikkelingen die we kennen vanuit een verleden. Maar het is ook goed om te kijken welke trends en ontwikkelingen nog op de sector af komen. Robert van Almkerk zal middels een presentatie dieper ingaan op de trends in welzijn, ruimte, het tekort aan personeel, problemen in verband met stikstof en kansen op het gebied van financiering maar ook over de ontwikkelingen rondom de opkomst van de wolf. Of te wel veel bedreigingen maar zeker ook kansen voor hippische ondernemers.

De FNRS heeft in samenwerking met verschillende mensen in de sector deze ontwikkelingen en trends in kaart gebracht en daarbij verschillende toekomstscenario’s uitgewerkt.  Met deze informatie kunnen we samen in gesprek om concrete en praktische oplossingen te bedenken. 

Toekomst Scenario’s

De uitwerking van de scenario’s zijn geschetste toekomstbeelden waarvan niemand precies kan voorspellen hoe deze zich ontwikkelen. Het zijn mogelijke beelden van de toekomst waarbij je kunt kijken wat je als ondernemer nu kunt doen om naar die toekomst toe te werken. Kortom: Wat kunnen we vandaag doen om klaar te zijn voor 2035? Tijdens deze bijeenkomsten gaan wij graag met je in gesprek over de resultaten van het onderzoek en kijken we naar de kansen en mogelijkheden die er in toekomst liggen voor opfokbedrijven. 

Binnenkijken bij

Teus-Jan en Judith van 't Klooster zijn de derde generatie die zich op Stal Paardenvreugd beroepsmatig met paarden bezighouden. In 1994 begonnen ze met het houden van enkele pensionpaarden, en in de loop der jaren is het bedrijf verder uitgebreid met de opfok. 

Teus-Jan en Judith hebben enkele fokmerries waar zij jaarlijks mee fokken. Niet geheel onverdienstelijk want in 2005 werd Arlando geboren. Arlando beter bekend onder Diederik van Silfhout die in 2016 aan de start kwam op de Olympische Spelen.

Agenda:

15.30 - 16.00 uur             Inloop en ontvangst met koffie

16.00 – 18:00 uur            Programma

18.00 – 19.00 uur            Pauze / eten

19.00 – 20.00 uur            Rondleiding over het bedrijf

20:00 - 22:00 uur             Afsluitende borrel

Vanuit de FNRS zijn Patrick Marsman, Robert van Almkerk en Jannie van den Brink aanwezig tijdens deze bijeenkomst.

Locatie

Stal de Paardenvreugd

Geerenweg 10

3755NM Eemnes

 

Let op: aanmelden voor deze bijeenkomst is noodzakelijk! Klik op onderstaande link om je aan te melden en met hoeveel personen je komt.

Deze bijeenkomst is uitsluitende voor FNRS opfokbedrijven en er zijn geen kosten aan verbonden.

Locatie

Geerenweg 10
3755 NM Eemnes
Nederland

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om je zelf aan te melden.