Activiteit

De Hippische Ondernemer Dag 2023

15 september
15 september 2023
10:00 tot 17:00
Congres
Profielfoto van Frederieke Verhaar
3 minuten lezen

De toekomst van hippisch ondernemen

Verandering is tegenwoordig meer een constante dan een variabele. Ondernemers in de hippische sector hebben rekening te houden met bedrijfsmatige, maatschappelijke, maar ook technologische trends. Veranderende richtlijnen, stijgende energieprijzen, inflatie, aandacht voor dierenwelzijn en technologische ontwikkelingen. Al deze en vele andere veranderingen creëren onzekerheid richting de toekomst. Diverse sprekers zoomen tijdens De Hippische Ondernemer Dag vanuit verschillende invalshoeken in op het thema ‘De toekomst van hippisch ondernemen’.

Arjan Postma: mens, paard en natuur

De samenwerking tussen mens en paard is een heel oude en intense samenwerking. Een die de wereld verandert heeft. Grote reizen, wereldrijken en wereldhandel, alles dankzij het paard. Nu de wereld  aan de vooravond van veel grote veranderingen staat is het goed om te kijken welke lessen hieruit te leren zijn. De symbiose tussen ruiter en paard is een goed beginpunt om dit eens goed uit te pluizen. De verandering is misschien wel de meest noodzakelijke kracht van de natuur en het paard is daar een prachtig symbool voor. Via mieren, schimmels en muizen probeert Arjan Postma de verandering te omarmen. Kunnen paarden een rol spelen in het robuust maken van de Nederlandse natuur? En een uitweg zijn uit de stikstof problemen?

Carolien Munsters: belastbaarheid van recreatie- en sportpaarden

Carolien Munsters gaat specifiek in op de belasting en belastbaarheid van recreatie- versus sportpaarden. Wat houdt dit in en wat is de relatie tussen belastbaarheid en het voorkomen van blessures? En met het oog op de toekomst, hoe kun je dit inzichtelijk maken? Hoe vergroot je de duurzame inzetbaarheid van de paarden waarbij het welzijn voorop gesteld wordt? Allemaal vragen waarop u antwoord krijgt.

Vicky Velthuizen: paarden als therapie

Onze sector wordt soms kritisch bekeken als het om dierenwelzijn gaat, terwijl er zoveel voorbeelden zijn van de mooie band tussen paard en mens. Het is belangrijk voor onze sector om te benadrukken hoe bijzonder de band tussen mens en paard kan zijn, en wat paarden voor mensen kunnen betekenen. Vicky Velthuizen is betrokken bij een innovatief  therapieprogramma met speciaal opgeleide therapeuten en getrainde honden en paarden. Deze therapievorm is een aanvulling op de bestaande geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Met behulp van paarden wordt een nieuw perspectief geboden voor mensen met traumaklachten of PTSS, die zijn vastgelopen in hun reguliere behandeling. Inmiddels worden jaarlijks vanuit 15 locaties in Nederland jongeren met autisme, ADHD, depressie of gedragsproblemen geholpen, in samenwerking met jeugdzorg en GGZ-instellingen. Ook volwassenen met traumaklachten en PTSS worden met dier-ondersteunende therapie geholpen.

Dagvoorzitter Renze Klamer: kritische vragen én een knipoog

Bij De Hippische Ondernemer Dag ligt de lat voor het dagvoorzitterschap al jaren erg hoog. Na 17 edities met coryfeeën zoals Hans van Breukelen, Jort Kelder, Wilfried de Jong, Tom van ’t Hek en Humberto Tan, is de eer op vrijdag 15 september aan Renze Klamer om De Hippische Ondernemer Dag in goede banen te leiden. Renze is presentator, journalist en programmamaker, en werkt graag op het kruisvlak van inhoud en entertainment. Het liefst behandelt hij inhoudelijke onderwerpen, maar altijd met ruimte voor een kritische vraag én een knipoog. Samen met Fidan Ekiz maakte hij de dagelijkse talkshow De Vooravond, met gemiddeld een miljoen kijkers. Ook ontwikkelde en presenteerde Renze zijn eigen latenightshow ‘Laat op Vrijdag’. Daarnaast presenteert hij al meer dan tien jaar verschillende programma's op NPO Radio 1. Momenteel presenteert hij zijn eigen talkshow 'RENZE' en het programma 'Het Onbekende' op RTL4. Renze's favoriete thema’s: Maatschappelijk debat, media, technologische ontwikkeling, economie, muziek en sport.

Save the date

De Hippische Ondernemer Dag vindt plaats op vrijdag 15 september 2023 van 10.00 tot 17.00 uur in EXPO Greater Amsterdam in Vijfhuizen. Tijdens de Hippische Ondernemer Dag zijn een twintigtal stands op het Ondernemersplein geopend, het publieksgedeelte van Horse Event is deze dag niet geopend, maar het ticket van De Hippische Ondernemer Dag biedt gratis toegang tot Horse Event op zaterdag 16 óf zondag 17 september. FNRS-leden kunnen twee gratis kaarten per bedrijf reserveren.

Aanmelden

T/m 3 september konden ondernemers zich aan- en afmelden voor twee gratis kaarten (t.w.v. 135 euro per stuk). Bij afmelden na deze datum of een afwezigheid zonder afmelden zijn wij genoodzaakt de gemaakte kosten door te berekenen. 

Let op: de aanmelddatum is verstreken. Mocht je toch nog naar de Hippische Ondernemersdag willen neem dan contact op met de Ondernemersdesk via ondernemersdesk@fnrs.nl

Locatie

Stelling 1
2141SB Vijfhuizen
Nederland

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.