Activiteit

Regiofinale zitcompetitie

24 september
Zondag 24 september 2023
09:00 tot 18:00
Evenement
Profielfoto van Suzanne Hoff
3 minuten lezen

De data en de locaties voor de regiofinales en kwartfinales van de Harry’s Horse Zitcompetitie 2023 zijn bekend. Bij deze competitie staat de basis van goed paardrijden centraal, oftewel een correcte houding en zit van de ruiter. Harry’s Horse Zitcompetitie is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip onder manegeruiters. De winnaars mogen zich een jaar lang ‘Bestzittende Manegeruiter van het jaar’ noemen.

Hieronder een overzicht van de data en locaties in 2023:

Regiofinales       

24 september 2023 

1 oktober 2023 

8 oktober 2023  

Kwartfinales      

12 november 2023 

Halve finale en finale 

10 december 2023 

Voor Sportaanbieders: Deelnemen aan de Zitcompetitie 

Deelnemen aan de Zitcompetitie met jouw bedrijf is een manier om als sportaanbieder te laten zien als actief en kwalitatief goed ruitersportcentrum. Je kan ruiters een interessante en waardevolle aanvulling bieden op de manegelessen door de Zitcompetitie uit te schrijven. Het is tevens een mogelijkheid om ruiters langer aan jouw bedrijf te binden. Om de ruiters zo goed mogelijk op de Zitcompetitie voor te bereiden raden wij aan om met de ruiters ruim minimaal een maand van tevoren te beginnen met het oefenen van de zitproef in de lessen.  

Waarom doe je mee? 

De Zitcompetitie kan voor een Ruitersportcentrum heel waardevol zijn. Dit geven deelnemende ruitersportcentra aan als motivatie voor hun deelname:  

  • Gevoel van saamhorigheid en teamspirit  
  • Fijne manier om competitie-ervaring opdoen  
  • Als ruiters beter gaan zitten, is dat ook goed voor de paarden/pony’s op de manege 
  • Kans om ruiters te enthousiasmeren en behouden op de manege  
  • Unieke Sfeer en beleving en vooral veel gezelligheid tijdens de wedstrijden 
  • Goede manier om jezelf te vergelijken met de ‘concurrentie’  
  • Een eer om tijdens de finale om het NHC in Ermelo te mogen rijden 

Iedere sportaanbieder mag per categorie drie deelnemers afvaardigen naar de regiofinale. Het selecteren van deelnemers is op twee manieren mogelijk. De lokale selectie kan plaatsvinden door het uitschrijven van een F-proevendag of met de zitproef. Het uitschrijven van deze eigen selectiewedstrijden genereert extra mogelijkheden om klanten te interesseren voor de Zitcompetitie en te binden aan jouw ruitersportcentrum.  

Evaluatie en Competitie-Tour 

Na de vorige editie van de Zitcompetitie in 2022 is er een online evaluatie geweest met alle deelnemende en organiserende ruitersportcentra. Om meer ruitersportcentra én ruiters te motiveren mee te doen aan deze competities zijn er vanuit het Partner in Paardrijden-team (PiP-team) de afgelopen periode meerdere sessies van de Competitie-Tour georganiseerd. De reacties waren hierbij veelal enthousiast. Dankzij de opmerkingen en aandachtspunten die besproken zijn tijdens de Competitie-Tour en online evaluatie kunnen we ervoor zorgen dat de Zitcompetitie in 2023 weer een groot feest wordt, waarbij ook paardenwelzijn alle aandacht krijgt.   

Je kan vanaf nu plaatsen voor de regiofinale reserveren door op te geven via ons nieuwe emailadres: zitcompetitie@partnersinpaardrijden.nl.   

Voor ruiters: Meerijden in de Zitcompetitie 

Iedere ruiter vanaf 10 jaar die bij een FNRS-ruitersportcentrum rijdt en in het bezit is van een geldig ruiterpaspoort, met registratie van deelname aan F-proeven, mag meedoen aan de Zitcompetitie. Als je een actieve KNHS startpas hebt, dan mag je helaas niet meedoen. Wil jij graag meedoen? Vraag dan of jouw FNRS-ruitersportcentrum je op kan geven, dit kan nu op zitcompetitie@partnersinpaardrijden.nl

Meer info over de Zitcompetitie 2023

Locatie

Stuifzandseweg 59A
7934 PN Stuifzand