Activiteit

Bijeenkomst: kom je in de toekomst nog van je mest af?

16 juni
16 juni 2022
10:00 tot 11:00
Bijeenkomst
Profielfoto van Robert van Almkerk
25 mei 2022 | 1 minuut lezen

Het afvoeren van mest wordt voor hippische bedrijven steeds lastiger. Van oudsher gaat paardenmest voor het grootste gedeelte naar de champignonteelt. Hiermee is de paardenmest geen afvalproduct maar een grondstof. Deze duurzame manier van verwerking is in de afgelopen jaren aan verandering onderhevig. De kosten voor afvoer worden hoger en voor sommige bedrijven is het lastiger om een bedrijf te vinden die de mest wil ophalen. In de toekomst zullen bedrijven ook meer rekening moeten houden met uitstoot van methaan, CO2 en stikstof vanaf hun mestplaatsen. Met de registratieplicht van de paarden, is de hoeveelheid geproduceerde mest ook beter in kaart te brengen. Al met al reden voor de FNRS om op zoek te gaan naar een toekomstbestendig en duurzaam alternatief voor de afvoer van paardenmest.

Paardenmest verwerkt tot duurzame energie en kunstmest

Tijdens de zoektocht is FNRS in contact gekomen met Methaplanet. Zij hebben een procedure ontwikkeld waarbij paardenmest, dat hoofdzakelijk uit stro bestaat, verwerkt wordt tot duurzame energie en organische kunstmest. In de landen om ons heen wordt dit al langer gedaan. In het najaar wordt in Nederland de eerste installatie in gebruik genomen. 

Bijeenkomst mestverwerking 16 juni 2022

De installatie voor dit nieuwe proces staat in Overijssel. Is dit een nieuwe duurzame oplossing voor de afvoer van uw paardenmest? Om daar achter te komen, gaan we graag met hippische ondernemers uit Overijssel en Methaplanet in gesprek. Tijdens een interactieve bijeenkomst op 16 juni 2022 bespreken we de mogelijkheden met elkaar.

Datum: 16 juni 2022
Locatie: Hippisch Centrum Reggehoeve, Katenhorstweg 4a, Hellendoorn.
Tijd: 10.00 uur – 11.00 uur

De bijeenkomst is interessant voor bedrijven uit Overijssel die verse stomest hebben van minimaal 20 paarden. Voldoet jouw bedrijf hier aan dan ben je van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Meld je aan via onderstaande knop 'aanmelden'. Aanmelden kan tot vrijdag 10 juni 2022.

Kom je niet uit de provincie Overijssel, maar heb je wel interesse in deze technologie? Meld je dan gerust aan om deze bijeenkomst ook bij te wonen.

Kosten voor deze bijeenkomst: nvt

Locatie

Katenhorstweg 4a
7447 RN Hellendoorn

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.