Activiteit

Bijscholing: Haal meer uit je groepslessen

07 juni
7 juni 2022
17:15 tot 21:30
Training
Profielfoto van Swaen Brink
20 april 2022 | 1 minuut lezen

Manege instructeur is een vak apart! Als manege instructeur wil je het beste voor je leerlingen. Je wilt ze beter leren paardrijden maar je wilt ook vooral dat ze plezier hebben in het paardrijden. In samenwerking met de FNRS organiseren wij een reeks bijscholingen op maat speciaal voor manege instructeurs.

Om jouw kennis en vaardigheden bij te houden is het volgen van bijscholingen van groot belang. Hierdoor wordt je gestimuleerd om je lessen nog meer te verbeteren. Het is belangrijk om met en van elkaar te leren, door te kijken, te luisteren en ervaringen te delen. Lesgeven is een prachtige, maar ook moeilijke bezigheid die veel kennis en ervaring vereist. In de manegelessen hebben we naast de technische kant van het leren paardrijden zeker ook te maken met groepsdynamieken en moeten we zorgen voor afwisseling bij de jeugd met de verschillende leeftijdsfasen.

Tijdens deze bijscholing gaan we aan de slag met het thema didactiek, en het geven van groepslessen. Kinderen leren paardrijden is meer dan aandacht voor de techniek. Je hebt ook te maken met groepsprocessen die zich op een ander niveau afspelen. Denk maar eens aan (faal) angst, het ontbreken van zelfvertrouwen bij kinderen of prestatiedrang binnen de groep.

Deze bijscholing wordt verzorgd door Marion Schreuder en Justus Valk. Er worden 50 licentiepunten toegekend aan instructeurs met een KNHS Instructeurslicentie

  • Koffie en thee inbegrepen. 
  • Keuken is open voor een tosti /broodje bal.

Bekijk hier de overige bijscholingen op 11 mei, 8 en 22 juni.

Meld je aan

Kosten voor deze bijeenkomst: Leden: € 25,00 Niet Leden: € 30,00

Locatie

Oudeweg 62
2631 PB NOOTDORP
Nederland