Activiteit

Introductiebijeenkomst Bixie&Friends en Young Leaders Program

03 maart
3 maart 2022
09:30 tot 11:00
Bijeenkomst
Profielfoto van Swaen Brink
27 januari 2022 | 2 minuten lezen

Op dinsdag 22 februari en donderdag 3 maart organiseren FNRS en KNHS voor ondernemers en verenigingen van 9.30 tot 11.00 uur een online introductiebijeenkomst over Bixie&Friends en KNHS Young Leaders Program. Deze bijeenkomst is bedoeld om kennis te maken met deze programma’s, maar ook om onderling ervaringen en ideeën uit te wisselen met ondernemers en verenigingen die hier al mee werken.

Bixie&Friends: speelse, maar volledige leerlijn

Bixie&Friends is speciaal ontwikkeld voor de jongste kinderen tot en met 12 jaar die kennis willen maken met paardrijden. Bixie&Friends is speels opgebouwd en afgestemd op de beleving, motoriek en didactische vaardigheden van jonge kinderen. Tijdens deze ruiteropleiding worden kinderen samen met de pony Bixie en z'n vrienden meegenomen langs een volledige leerlijn van poetsen en begeleiden tot paardrijden, waarbij ze uiteindelijk diploma's kunnen halen, proeven kunnen rijden en wedstrijdjes kunnen doen. Alles wordt genoteerd in hun eigen persoonlijke ruiterpaspoort.

Young Leaders Program: leiderschap voor jeugd en jongvolwassenen

Het Young Leaders Program is speciaal voor jeugd en jongvolwassenen t/m 25 jaar ontwikkeld en bestaat uit vier niveaus (helpen, uitvoeren, organiseren en besturen). Een deelnemer kan in één van de vier leiderschapsniveaus instromen. Binnen beide programma’s gaat de jeugd aan de slag met onderwerpen als verzorging, omgang met het paard, gezondheid & welzijn, voer, de taal leren van het paard, veiligheid en nog veel meer!  Het Young Leaders Program gaat verder in op het gebied van het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden en competenties.

Enthousiaste reacties van deelnemende FNRS-bedrijven

RSC Zeewolde: "Positieve effecten van van de omgang met paarden laten ervaren"

Manege de Wildhoef: "Ondanks lockdown groeiende wachtlijst"

Holzik Stables: "De jeugd is onze toekomst"

HC de Achterhoek: "Paarden helpen jeugd ook groeien op sociaal vlak"

Beide programma’s zijn een interessante aanvulling op het reguliere aanbod van rijlessen. Binnen beide programma’s gaat de jeugd aan de slag met onderwerpen als verzorging, omgang met het paard, gezondheid & welzijn, voer, de taal leren van het paard, veiligheid en nog veel meer!  Ben je nieuwsgierig hoe je deze programma’s kunt toepassen op jouw bedrijf of vereniging? Tijdens de online introductiebijeenkomst krijg je meer informatie over beide programma’s, kan je vragen stellen en ideeën met andere deelnemers uitwisselen.

Aanmelden

Opgave is mogelijk door in te loggen via MijnKNHS.nl via onderstaande links:

Klik hier om je aan te melden voor de bijeenkomst van 22 februari om 9.30 uur

Klik hier om je aan te melden voor de bijeenkomst van 3 maart om 9.30 uur

Let op: bevestig uw winkelwagen twee maal voor een volledige aanmelding, u ontvangt hiervan een bevestiging per email.