Activiteit

Regiofinale Zitcompetitie 2024

20 oktober
Zondag 20 oktober 2024
09:00 tot 18:00
Evenement
Profielfoto van Chimene Pattimukaij
3 minuten lezen

Op zondag 20 oktober vinden de regiofinales van de Harry’s Horse Zitcompetitie plaats bij Manege Oostmoer in Stad aan ’t Haringvliet en Stal Groenendaal in Bunschoten-Spakenburg.

Bij deze competitie staat een correcte houding en zit van de ruiter, oftewel de basis van goed paardrijden, centraal. De Harry’s Horse Zitcompetitie is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip onder ruitersportcentra en manegeruiters. Ook dit jaar vindt de spannende halve finale en finale plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Harry’s Horse Zitcompetitie

Bij de Harry's Horse Zitcompetitie worden de ruiters en amazones beoordeeld op een correcte houding en zit, waarbij ook gekeken wordt naar rijvaardigheid en harmonie. Gedurende deze competitie wordt gereden op de paarden en pony’s van de organiserende ruitersportcentra. Voor de ruiters en amazones dus een extra uitdaging en anders dan rijden op de paarden en pony’s van het ruitersportcentrum waar zij wekelijks paardrijden.

De Harry's Horse Zitcompetitie is een landelijke competitie. Vanaf 2024 wordt de winnaar Nederlands Kampioen. Harry’s Horse is al vele jaren de hoofdsponsor van de Harry's Horse Zitcompetitie.

Data en locaties 2024:

Regiofinales:

Zondag 13 oktober 2024:         Manege Thielen, Tilburg

                                               Paard en Sport De Buitenwijck, Stuifzand

Zondag 20 oktober 2024:         Manege Oostmoer, Stad aan ’t Haringvliet
                                               Stal Groenendaal, Bunschoten-Spakenburg (VOL)

Zondag 27 oktober 2024:         Manege Beukers, Oudkarspel

                                               Arnhems HC De Waterberg, Arnhem

Kwartfinales:

Zondag 17 november 2024:     Manege De Eenhoorn, Blokker

                                               Manege De Groote Wielen, Rosmalen

Halve finale / Finale:

Zondag 8 december 2024:       Nationaal Hippisch Centrum, Ermelo
 

Reserveren en aanmelden

Voor deelname aan een regiofinale kunnen startplaatsen worden gereserveerd door een e-mail te sturen naar zitcompetitie@partnersinpaardrijden.nl. Reserveer zo spoedig mogelijk, want vol=vol. Graag vermelden met hoeveel ruiters jouw ruitersportcentrum wil deelnemen. De namen van de definitieve deelnemers hoeven pas uiterlijk 30 september aangeleverd worden.

Per categorie mogen maximaal drie ruiters/amazones deelnemen. Heb je niet voor alle categorieën ruiters of slechts één of twee ruiters in een categorie? Geen probleem! Doe mee, want zij kunnen de ambassadeurs zijn voor meer deelnemers volgend jaar.

Manege-instructeurs

Om hun eigen houding en zit te meten met andere manege-instructeurs, kunnen dit jaar ook de manege-instructeurs weer meedoen in de categorie ‘Bestzittende manege-instructeur’.

Zij kunnen zich aanmelden door het insturen van een filmpje van een proef F12 (versie B), gefilmd vanaf positie C. Het filmpje opsturen naar zitcompetitie@partnersinpaardrijden.nl. Dit kan tot uiterlijk 15 november a.s.

Meer informatie

We kijken er naar uit dit jaar weer een ontzettend gave Harry’s Horse Zitcompetitie te organiseren! Neem voor meer informatie contact op met Marc Jansen, projectleider van het PiP-team via zitcompetitie@partnersinpaardrijden.nl of kijk op de website van de KNHS voor meer informatie.

 

Meer informatie over de Zitcompetitie

Locatie

Zevenhuizerstraat 154
3751LG Bunschoten-Spakenburg