Vacature medewerker marketing & communicatie PiP-team

Ter versterking van ons marketing- en communicatieteam is het team van FNRS-KNHS Partners in Paardrijden (PiP-team) op zoek naar een:

Ter versterking van ons marketing- en communicatieteam is het team van FNRS-KNHS Partners in Paardrijden (PiP-team) op zoek naar een:

Medewerker marketing & communicatie (16-24 uur)

Ben jij onze nieuwe partner in paardrijden?

Vanaf 2016 werken de FNRS en de KNHS samen onder de naam ‘Partners in Paardrijden’. Om in de toekomst nog beter in te spelen op veranderingen in de hippische sector en de behoefte van manegehouders, -ruiters, -instructeurs en -officials is er een speciaal team opgezet voor Partners in Paardrijden: het PiP-team. Dit team houdt zich bezig met het aanbieden en de (door)ontwikkeling van een compleet aanbod van producten en diensten specifiek voor deze doelgroepen. Voor dit team zijn we op zoek naar een nieuwe marketing- en communicatiemedewerker die met ons meedenkt en – bouwt aan de toekomst van de hippische sector.

Iets voor jou?

Weet jij waar manegehouders, -ruiters, -instructeurs en -officials behoefte aan hebben en hoe je ze het beste kan bereiken en aanspreken met relevante en inspirerende content? Kan jij zelfstandig en planmatig werken en heb je het lef om aan de slag te gaan met een nieuw concept? Ben jij een duizendpoot op het gebied van communicatie, maar bovenal een verbinder tussen verschillende partijen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als parttime (16-24 uur per week) marketing- en communicatiemedewerker binnen het PiP-team ben jij verantwoordelijk voor de communicatie richting de verschillende doelgroepen en de hippische sector. Samen met jouw creativiteit en marketingplannen ben jij de medewerker die eraan bijdraagt de samenwerking tussen FNRS en KNHS en de doelgroepen verder tot uiting kan laten komen.

Jouw nieuwe baan

Je werkt in een klein en nieuw team aan de marketing en communicatieplannen van de producten en diensten die vallen binnen de samenwerking FNRS en KNHS. Je zorgt ervoor dat deze plannen gerealiseerd worden door het creëren van passende content per doelgroep, zoals nieuwsberichten, foto’s, video’s, columns etc. Je onderhoudt korte lijnen met collega’s bij FNRS, KNHS en externe partijen. Jij ontwikkelt marketingmateriaal en ondersteunt bij evenementen en activiteiten zoals het NK Springen Manegeruiters en het NK Zitcompetitie. Je gebruikt je creativiteit bij de ontwikkeling van nieuwe uitingen en middelen.

 • Je stelt project- en communicatieplannen op en voert deze uit;
 • Je maakt en levert relevante content aan voor kanalen van FNRS en KNHS, zoals nieuwsberichten, praktijkverhalen, columns, social posts;
 • Je bewaakt de PiP-huisstijl;
 • Je ondersteunt bij de organisatie van evenementen en zorgt voor de verslaglegging;
 • Je vergroot de zichtbaarheid van PiP in de hippische sector.

Wie zoeken wij?

Je krijgt energie van het bedenken en uitvoeren van marketing en communicatieactiviteiten waarmee we manegehouders, -ruiters, -instructeurs en -officials kunnen ondersteunen. Je legt makkelijk verbinding met collega’s van de FNRS, KNHS en de doelgroepen en weet hun behoeftes te signaleren en te vertalen naar concrete communicatiedoelen. Je zet graag je schouders eronder als het gaat om de uitvoering van de gemaakte plannen. Je durft initiatief te nemen en bent enthousiast en gedreven om binnen ons kleine nieuwe team je eigen bijdrage te leveren. Je bent gemotiveerd, werkt gestructureerd en weet prioriteiten te stellen. Je bent enthousiast, accuraat, creatief, sociaal, analytisch en kan zelfstandig aan projecten werken.

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding en/of werkervaring in marketing en/of communicatie, commerciële economie of hippische bedrijfskunde.
 • Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring opgedaan.
 • Je bent ondernemend en hebt voldoende lef om in een nieuw samengesteld team aan de slag te gaan.
 • Je hebt interesse in verschillende vormen van content creatie.
 • Het is een plus als je ook ervaring hebt met ontwerp en videobewerking.
 • Je bent een verbinder, communiceert helder, bent proactief, ondernemend en kan goed plannen en prioriteiten stellen.
 • Je begrijpt het reilen en zeilen op een manegebedrijf als geen ander.
 • Je bent tussen de 16 en 24 uur per week beschikbaar.
 • Je bent bereid om af en toe in het weekend te werken bij een evenement.
 • Je beschikt over eigen vervoer omdat ons kantoor op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo nauwelijks bereikbaar is met het openbaar vervoer. 

‪Wat kan je verwachten?

Je krijgt de kans om je te ontwikkelen in nieuw team en in jouw rol; we dagen je uit om met creatieve ideeën voor verbetering te komen zodat we onze activiteiten nog verder kunnen professionaliseren. Je komt te werken in een nieuw klein, enthousiast en gedreven team in een dynamische markt.

Wij bieden jou:

 • Een veelzijdige rol waarin je alle facetten van het communicatievak tegenkomt.
 • Je ontvangt een passend salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Salarisindicatie 2.800 – 3.000 euro op fulltimebasis.
 • Je start met een tijdelijke overeenkomst, met de intentie om voor de lange termijn met elkaar samen te werken.
 • Je werkt volgens de cao sport, daarbij kan je bijvoorbeeld gebruik maken van een collectieve ziektekostenverzekering en word je opgenomen in onze pensioenregeling.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief.
 • Een fijne werkplek bij de FNRS én KNHS in Ermelo.
 • Een goede werk-privébalans dankzij mogelijkheden om hybride te werken, zowel thuis als op kantoor.

PiP-team

Het PiP-team is de brug tussen de FNRS en KNHS. De FNRS is de branchevereniging voor professionele hippische ondernemers en behartigt de belangen van ondernemers richting externe partijen, biedt individuele diensten aan leden en werkt aan de ontwikkeling van de branche. Centrale thema's zijn kwaliteit, veiligheid en welzijn. De KNHS is een hippische sportbond die zich volledig richt op ruiters, menners, instructeurs en officials. De KNHS houdt zich bezig met de ontwikkeling van de hippische sport, de ruiteropleidingen, maar ook de instructeur- en officialopleidingen.

Maak alvast kennis met jouw nieuwe collega’s via deze link.

Geïnteresseerd of ken je iemand?

Zin om aan de slag te gaan en ben je van mening dat jij bij het PiP-team past? Reageer dan via de button/het sollicitatieformulier op onze website. Een assessment en persoonlijkheidstest kunnen deel uitmaken van de procedure.

Solliciteer hier

Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Marc Jansen, projectleider Partners in Paardrijden via 06 31 77 79 55 of marc@partnersinpaardrijden.nl .