FNRS en KNHS Partners in Paardrijden

FNRS en KNHS zijn sinds 2016 Partners in Paardrijden. Het doel is om iedere ruiter op een veilige manier te laten genieten van paardrijden. Uiteraard staat daarbij het welzijn van het paard voorop.

De KNHS biedt in samenwerking met de FNRS manege een breed scala van officiële ruiteropleidingen aan. De opleidingen zijn te volgen op de FNRS-ruitersportcentra of KNHS-rijvereniging. Bij de ruiteropleidingen ligt de nadruk op het ontwikkelen van de vaardigheden van de ruiters, zodat zij leren om paarden op een veilige, plezierige, en vooral ook paardenvriendelijke manier te rijden en te trainen. De officiele ruiteropleiding is alleen beschikbaar op een FNRS Ruitersportcentrum of KNHS-Vereniging.

Beginnende ruiters starten bij de eerste fase van de opleiding en ruiters met meer ervaring kunnen instromen in een fase passend bij hun niveau. De ruiteropleidingen zijn ingedeeld in drie fases: brons, zilver en goud. Je kunt kiezen uit verschillende disciplines zoals: Dressuur, Springen, Buitenrijden, Western en Voltige. Je hele carrière houd je bij via het Ruiterpaspoort.

Meer weten?

Voor uitgebreide informatie over het organiseren van de ruiteropleiding is een handleiding voor sportaanbieders beschikbaar. U kunt deze handleiding voor de ruiteropleiding gratis downloaden in Mijn KNHS.