Nieuws

Terugblik regiobijeenkomsten najaar 2023

De afgelopen weken stonden in het teken van ‘positief communiceren’ tijdens de FNRS-regiobijeenkomsten. Op de met zorg uitgekozen hippische bedrijven werden alle ondernemers gastvrij ontvangen. Haike Blaauw en Robert van Almkerk spraken met de leden over verschillende belangrijke onderwerpen zoals stikstof, het FNRS-kwaliteitsbeleid en samenwerken. Het hoofdthema van de bijeenkomsten was ‘positief communiceren’ waarin Robert de ondernemers meenam in de communicatie van hippische bedrijven.

 Zie hieronder een korte compilatie van de regiobijeenkomsten najaar 2023.

Profielfoto van Han Aalmans
22 november 2023 | 1 minuut lezen

Wat is er besproken?

Er werd tijdens deze regiobijeenkomsten uitgebreid gesproken over onderwerpen zoals het Partners in Paardrijden-team, uitvoering van het FNRS-kwaliteitsbeleid, stikstof, de samenwerking met de KNHS en tenslotte het hoofdthema ‘positief communiceren’. Per regio werden ook zelf onderwerpen aangedragen door de aanwezigen waardoor het interactieve bijeenkomsten waren. De onderwerpen zorgden voor levendige conversaties met hieruit voortvloeiend een aantal actiepunten. Hieronder noemen we er enkele:

  • Opzetten van een “Pest Protocol” – het komt helaas steeds vaker voor dat er ook gepest wordt op bedrijven, hoe ga je hiermee om?
  • Opzetten van een communicatiekalender als voorbeeld voor bedrijven om hun communicatie beter te kunnen plannen.
  • Creëren van artikelen over welzijn die door leden gedeeld kunnen worden onder andere via social media.

Positief communiceren

Het thema ‘positief communiceren’ werd door de ondernemers enthousiast ontvangen. Uit de vragen en opmerkingen bij de verschillende locaties konden we vaststellen dat dit thema belangrijk is voor vele. Er kwam onder andere naar voren dat de communicatie vaak niet verder gaat dan het gebruik van social media. Uit rondvraag blijkt dat het gebruik of invullen van de website vaak wordt overgeslagen of uitbesteed vanwege een te ingewikkeld CMS-systeem of vanwege te weinig klantenbereik. Middels de presentatie van Robert kon er toch inzicht gegeven worden in het belang van onder andere een goede website. Wij hopen dan ook dat we leden hebben kunnen infomeren over het belang hiervan en dat ze een aantal besproken punten kunnen gebruiken in hun bedrijfsvoering.