Nieuws

Nadenken over de toekomst begint vandaag!

Afgelopen weken hebben de FNRS-regiobijeenkomsten van het voorjaar plaatsgevonden. Tijdens deze bijeenkomsten werd er uitgebreid gesproken over het toekomstonderzoek dat de FNRS heeft uitgevoerd. De bijeenkomsten waren zeer inspirerend en zorgden voor veel discussie onder de deelnemers over de toekomstscenario’s voor de hippische sector én hun bedrijven. Ondernemers zijn aan het denken gezet over hoe zij zich kunnen aanpassen aan veranderende trends en ontwikkelingen in de hippische sector.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
26 april 2023 | 2 minuten lezen

Er werd gesproken over de opkomst van nieuwe technologieën, veranderende wensen en behoeften van klanten, de beschikbare (fysieke) ruimte, de impact van duurzaamheid op hippische bedrijven en de sociale acceptatie van paardrijden en paardenhouden. Er werden ook ideeën uitgewisseld over hoe ondernemers kunnen samenwerken om de uitdagingen aan te gaan die gepaard gaan met het runnen van een succesvol hippisch bedrijf in de toekomst. Iedereen werd uitgedaagd om na te denken over de impact die dit zou kunnen hebben op hun bedrijven.

Wat neem je mee van het toekomstonderzoek voor jouw bedrijf?

Veel ondernemers kregen tijdens deze bijeenkomsten nieuwe inzichten en zijn gemotiveerd om hiermee voor hun eigen bedrijf aan de slag te gaan. We vroegen een aantal aanwezige ondernemers naar hun eerste reactie op het toekomstonderzoek.

Kim van Benthem van Stal ‘t Hofstee: “De toekomst is onzeker. We moeten niet afwachten tot een ander voor ons beslist. Het toekomstonderzoek heeft mij alert gemaakt.”

Sascha Podt van HC Reggehoeve: “Door het toekomstonderzoek heb ik inzicht over de kansen en bedreigingen van de toekomst van mijn bedrijf. Ieder bedrijf zal zelf zorg moeten dragen dat zijn positieve verhaal de wereld in komt.”

In onderstaande video vertellen ondernemers welke inzichten zij meenemen uit het toekomstonderzoek voor hun eigen bedrijf. Ze vertellen waarom het belangrijk is om, samen met de FNRS, vandaag nog na te denken over je eigen toekomst.

Doorpraten over de toekomst

Wil je ook inzichten opdoen over de toekomst van de hippische sector én jouw bedrijf? We gaan graag met alle FNRS-leden in gesprek om over de toekomst van hun hippische onderneming door te praten. Wat kan je vandaag doen om voor te bereiden op de toekomst?

Indien je hier graag over door wil praten komt een accountmanager bij je langs om te kijken op welke trends jouw onderneming kan anticiperen om voor te bereiden op de toekomst. Dit kan individueel of in een groepje met hippische ondernemers in jouw regio. Samen denken we na over een langetermijnstrategie en formuleren we concrete actiepunten. 

Geef via onderstaande formulier aan dat je interesse hebt in een afspraak.

* verplicht veld

 

Toekomst van hippisch ondernemen

Dit nieuwsbericht is onderdeel van de reeks ‘Toekomst van hippisch ondernemen’ en komt voort uit het toekomstonderzoek dat de FNRS begin 2023 heeft uitgevoerd. Wie verder wil komen, moet vooruit durven kijken. FNRS maakte hierin een grote stap en werpt een blik op de toekomst. De hippische sector staat voor een aantal grote uitdagingen. Om die succesvol aan te pakken is inzicht in (toekomstige) trends onmisbaar. Dit onderzoek helpt bij het bepalen van de strategie van hippische ondernemers én de hippische sector. 

Lees op de themapagina ‘Toekomst van hippisch ondernemen’ alles over het onderzoek, de trends en scenario’s. Maar laat je vooral inspireren en motiveren door de concrete actiepunten voor ondernemers en praktijkvoorbeelden van andere hippische ondernemers.

Lees alles over de toekomst