Nieuws

Perspectief vult zomereditie Kijkje in de Keuken

Met de prachtige setting van Amsterdam op de achtergrond kunnen we wel stellen dat deze editie van Kijkje in de Keuken op meerdere vlakken geslaagd was. De dag begon vroeg voor velen, maar zoals het gezegde luidt ’morgenstond heeft goud in de mond’ waren de weergoden ons goed gezind en werden we overladen met zon en een heerlijk temperatuurtje.

Met de voorbereidingen voor deze editie van Kijkje in de Keuken hadden we zogezegd keuzestress. Welke bedrijven gaan we bezoeken? Hoe vullen we de dag in en wat is er echt interessant voor onze leden? Zo reden we weg bij onze meetingpoint met een volle touringcar en een hele strakke planning. Er stond nogal wat in het verschiet deze ronde en zoals iedereen weet, Amsterdam is op z’n zachts gezegd ’makkelijk’ bereikbaar.

Profielfoto van Han Aalmans
21 september 2023 | 1 minuut lezen

Historie en toekomst

De eerste stop was bij paarden- en hondenschool Van Stal. De grote groep ondernemers moest voor een rondleiding op dit kleinschalige bedrijf in tweeën gesplitst worden. Van Stal nam een paar jaar geleden dit voormalige manegebedrijf over met een geheel eigen idee over het opleiden en houden van paarden. De prachtige paddock paradise sprak aanwezige ondernemers tot de verbeelding en de presentatie over o.a. de leefbaarheid van deze paardenschool deed menigeen verbluffen.

Met genoeg stof tot nadenken voor mooie onderlinge gesprekken reden we richting het altijd mooie Vondelpark. Vlakbij dit park midden in de stad ligt de imponerende Hollandsche Manege. Na een korte rondleiding en een heerlijke lunch in dit prachtige historische gebouw stonden Chaja Kolthof-Voest en Emiel Voest van FreeStyle Academy klaar voor een presentatie en demonstratie. Zij namen ons mee in hun Freestyle-systeem, aandachtig werd er geluisterd en gekeken naar deze enthousiaste ondernemers en hun systeem. Met veel opgedane inspiratie, gesprekstof en ideeën voor de toekomst startte we onze wandeling door Amsterdam richting het laatste bedrijf, de Heineken Experience.

In goed gezelschap

Met een kant-en-klare tour werden we door de Heineken Experience geleid waarbij het hoogtepunt van deze tour toch eerlijkheidshalve wel het biertje in de bar was. Als afsluiter van de dag genoten we gezamenlijk nog van de laatste zonnestralen op het dakterras van het hotel. In goed gezelschap genoten we van een goed verzorgd diner sloten we de dag gezellig af en voor de echte diehards was er nog een afzakkertje in de bar. Tot in de late uurtjes werd er hier gegrold en gegrapt en keken we terug op een zeer geslaagde en vooral gezellige dag.

Een weekend vol hippische toekomst

Boordevol inspiratie kwamen we de dag erna aan bij Greater EXPO Amsterdam. Hier in Vijfhuizen stond het jaarlijkse congres ‘De Hippische Ondernemer Dag’ op de planning. Gevuld met interessante sprekers met allen een blik op de toekomst werd naast de presentaties ook de uitreiking van de ‘Hippische Ondernemer van het jaar 2023’ onthuld. De jury koos duidelijk voor een inspirerend bedrijf met visie voor de toekomst, wie de winnaar is lees je hier.