Nieuws

Onderscheiden met de opleiding Aspirant Instructeur Manege

Iedereen kan zich de eerste momenten op de manege nog herinneren. Op welke manegepony mag je dit keer rijden? De magische momenten op stal waarop alles even vergeten wordt, mede mogelijk gemaakt door een instructeur die deze passie bij brengt. Ken jij iemand of heb je medewerkers die ook graag leren lesgeven en ruiters passie en kennis willen bijbrengen? Meld je medewerkers dan aan voor de opleiding Aspirant Instructeur Manege. 

Het is verstandig om als ondernemer na te denken over het eventueel opleiden van (nieuwe) Instructeurs. Misschien solliciteert er iemand op een vacature die nog geen instructeursopleiding heeft gevolgd, maar hier wel voor openstaat.

Profielfoto van Lysanne Stoffer
7 april 2023 | 2 minuten lezen

Aan de slag als instructeur 

De opleiding voor Aspirant Instructeur Manege is bedoeld voor iedereen die graag groepslessen wil geven aan kinderen en/of volwassenen op een manege. Het doel van deze opleiding is om een basis te leggen waarbij de deelnemer, na het behalen van het diploma, direct aan de slag kan gaan op de manege aan de hand van een voorgeschreven lesplan ofwel onder supervisie van een instructeur paardensport op hoger niveau. De opleiding tot Aspirant instructeur is de eerste opleiding op weg naar het zelfstandig instructeursschap.

Het organiseren en begeleiden van manegeactiviteiten zoals poetslessen, ruiterkampen en kinderfeestjes op de manege zijn onderdeel van de opleiding. Ook kan de kandidaat de ruiteropleiding  ‘Leer paardrijden met plezier’ (Brons) van de FNRS en KNHS verzorgen. Daarnaast is deze opleiding uitstekend geschikt voor kandidaten die kennis willen maken met het instructeursvak of graag een aantal uren in de week willen lesgeven aan beginnende groepen. Deze opleiding is daarom ook geschikt voor mensen die paardrij-instructeur willen worden naast hun huidige baan. 

Opleiding volgen met of zonder eigen paard  

Bij de opleiding is het gebruikelijk om voor de lesavonden wekelijks de beschikking te hebben over een E-pony of paard om mee te nemen naar de opleidingslocatie voor de praktijklessen en de examens. Deze opleidingen worden op diverse locaties door het hele land georganiseerd. Bij de opleiding van het Aeres Training Centre is een paard meebrengen niet noodzakelijk. De opleiding is inclusief het gebruik van een goed opgeleid cursuspaard. Ook worden er tijdens de lesgeefexamens deelnemers geregeld waardoor de cursist volledig ontzorgd wordt. Er hoeft dan niet zelf paard(en) en combinatie(s) geregeld te worden. De opgedane kennis van de opleiding kan eventueel thuis toegepast worden op andere paarden.

Inschrijving opleiding Aspirant Instructeur Manege 

Heb jij werknemers met het doel om te leren lesgeven en ruiters de eerste stappen van het paardrijden bij te brengen? Kun je hulp gebruiken bij het organiseren van activiteiten op jouw manege? Dan biedt de opleiding Aspirant Instructeur Manege uitkomst. Deze opleiding kan gevolgd worden via de KNHS maar ook op onderwijsinstellingen met een KNHS-erkenning waaronder Aeres Hippisch Centrum. 

Opleiding Aspirant Instructeur Manege via KNHS

De opleiding via de KNHS start weer in het voorjaar van 2024. Houd de sociale mediakanalen en de opleidingenkalender van de KNHS in de gaten voor de nieuwe startdatum van de inschrijving, of stuur nu alvast een mail naar academy@knhs.nl als je geïnteresseerd bent om deze opleiding te volgen. 

Meer informatie over de opleiding Aspirant Instructeur Manege via KNHS is hier te vinden.

Opleiding Aspirant Instructeur Manege via Aeres Traning Centre Barneveld 

De eerstvolgende mogelijkheid om de Aspirant Instructeur Manege opleiding te volgen start op:

26-9-2023 | 19:00 - 22:00 uur | Aeres Hippisch Centrum in Kootwijkerbroek
15-11-2023 | 19:00 - 22:00 uur | Aeres Hippisch Centrum in Kootwijkerbroek

De opleiding wordt verzorgd door het Aeres Traning Centre Barneveld en de opleidingslocatie is het Aeres Hippisch Centrum in Kootwijkerbroek. Meer informatie over de opleiding Aspirant Instructeur Manege via Aeres Traning Centre Barneveld is hier te vinden.