Nieuws

Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen!

Komend voorjaar start de KNHS weer met diverse instructeursopleidingen. Zo kan er onder andere weer ingeschreven worden voor de opleiding Aspirant Instructeur Manege, in zowel de voltijd- als de verkorte (zelfstudie) variant. Maar ook de opleiding Aspirant Instructeur Voltige en de nieuwe opleiding Instructeur Wedstrijdsport Plus gaan van start.

4 november 2021 | 4 minuten lezen

Opleiding Aspirant Instructeur

De opleiding tot Aspirant Instructeur is bedoeld voor mensen die in de toekomst de instructeursopleiding willen volgen. Tijdens deze opleidingen leer je om lessen te begeleiden. Als je de opleiding met een voldoende afrondt mag je lesgeven op een accommodatie met een veiligheidscertificaat aan de hand van een voorgeschreven lesplan en onder supervisie van een ORUN 3 instructeur. Je bent dus nog geen zelfstandig instructeur, maar je kunt onder supervisie startende ruiters en kinderen de beginselen van het rijden bijbrengen. Je kunt ook de opleiding voor het Ruiterbewijs geven en de ruiteropleiding  ‘Leer paardrijden met plezier’ (Brons) van de KNHS verzorgen. Je mag buitenritten begeleiden en kunt assisteren bij evenementen zoals proevendagen, ruiterkampen en kinderfeestjes. En je hebt laten zien dat je zelf op het gestelde niveau een paard kunt trainen.

Na deze Aspirant Instructeurs opleidingen heeft de KNHS aansluitend volgend jaar de vervolgopleiding Instructeur Basissport Allround en Manege gepland. Je kunt dan in een doorlopende leerweg in twee jaar zelfstandig instructeur worden.

De volgende varianten van de Aspirant Instructeursopleidingen gaan dit voorjaar van start bij voldoende inschrijvingen:

Aspirant Instructeur Manege

Dit voorjaar start de opleiding Aspirant Instructeur Manege in zowel de verkorte (zelfstudie) als de voltijd variant. Deze beide opleidingen zijn speciaal gericht op de manege-instructeur en kunnen op het manegebedrijf zelf gevolgd worden. In deze opleiding leg je de basis voor een carrière als manege-instructeur. Naast het basisprogramma Aspirant Instructeur leer je lesgeven aan groepen en het omgaan met klanten.

Deze opleiding kun je eventueel ook als verkorte opleiding doen (zelfstudie) met als basis een ruime ervaring in het lesgeven op een manege en het rijden van paarden.

Kijk hier voor meer informatie over de opleiding Aspirant Instructeur Manege. (Bij de verkorte opleiding volg je geen lessen, maar bereid je je thuis voor op de PVB’s (examens)). Meer info en direct inschrijven: Aspirant Instructeur Manege in Buinen en Nieuwegein.

De opleiding Aspirant Instructeur Manege (voltijd) zal starten met een startbijeenkomst in Ermelo op 26 januari 2022 (vanaf 16.00 uur) .
De opleiding Aspirant Instructeur Manege Verkort zal starten met een startbijeenkomst in Ermelo op 16 februari 2022.

Mocht er een bedrijf zijn waar minimaal 4 cursisten vandaan komen, kan er op locatie een examendag Aspirant Instructeur Manege aangevraagd worden.

Aspirant Instructeur Allround

Ook start de KNHS dit voorjaar met de opleiding Aspirant Instructeur Allround in zowel de verkorte (zelfstudie) als de voltijd variant. Ben jij een echte allrounder en vind je het leuk om anderen te leren dressuur rijden en springen? Dan is de opleiding Aspirant Instructeur Allround echt iets voor jou! Ontwikkel in deze opleiding je eigen rijvaardigheid én leer lesgeven.

Heb je al veel ervaring met lesgeven en rijden in dressuur en springen, dan is het mogelijk deze opleiding in de verkorte vorm te volgen. Bij de verkorte opleiding volg je geen lessen maar bereid je je thuis voor op de PVB’s (examens).

Meer info en direct inschrijven: Aspirant Instructeur Allround (verkort) (Bij de verkorte opleiding volg je geen lessen, maar bereid je je thuis voor op de PVB’s (examens)).
Meer info en direct inschrijven: Aspirant Instructeur Allround in Ede, Uden, Bathmen, Barendrecht, Vinkega, Hillegom, Panningen en Wormerveer.

Deze opleiding start op 16 februari.

Aspirant Instructeur Voltige

Vind je het leuk om anderen te leren voltigeren? Dan is de opleiding Aspirant Instructeur Voltige iets voor jou! Deze opleiding is alleen als verkorte opleiding beschikbaar. Je dient dus al wel wat ervaring te hebben met de voltigesport. De opleiding zal grotendeels in zelfstudie gedaan worden waarbij je je zelf voorbereid op de PVB’s (examens). Met deze opleiding mag je voltige les geven aan de hand van vooraf opgestelde lesplannen onder supervisie van een instructeur op minimaal ORUN 3 niveau.

De opleiding Aspirant instructeur Voltige zal starten met een startbijeenkomst in Ermelo op 16 februari 2022. Kijk hier voor meer informatie over de opleiding Aspirant instructeur Voltige.

Opleiding instructeur wedstrijdsport plus (lichte tour)

Dit voorjaar start de KNHS voor het eerst de nieuwe opleiding Instructeur Wedstrijdsport Plus. Heb je al enige ervaring als instructeur op niveau 4, en geef je les aan combinaties in dressuur, springen of eventing richting Lichte Tour niveau (minimaal ZZ-Zwaar dressuur, 1.35m springen of 3* eventing), dan is de opleiding Instructeur Wedstrijdsport Plus de juiste opleiding om je verder te specialiseren binnen jouw discipline. Je kan deze opleiding volgen in de disciplines dressuur, springen of eventing. Dit is een ORUN 4+ opleiding, waarin je nog meer verdieping in de rijtechniek, didactiek en management rondom het paard en de ruiter krijgt, zodat je combinaties op hoger niveau goed leert trainen en begeleiden naar en op de wedstrijden

Meer info en direct inschrijven: Instructeur Wedstrijdsport Plus

Overzicht opleidingen 2022

Een overzicht van alle opleidingen die begin 2022 van start gaan:

ORUN2 Aspirant Instructeur 

Aspirant Instructeur Manege (verkort) start 16 februari 2022
Aspirant Instructeur Allround (verkort)  start 16 februari 2022
- Aspirant Instructeur Manege in Buinen en Nieuwegein  starten 26 januari 2022
- Aspirant Instructeur Allround in Ede, Uden, Bathmen, Barendrecht, Vinkega, Hillegom, Panningen en Wormerveer  starten 26 januari 2022
Aspirant Instructeur Voltige start 16 februari 2022

ORUN 4+ Instructeur Wedstrijdsport

-           Instructeur Wedstrijdsport Plus (Nieuw!)

Klik op de opleiding voor meer informatie of om direct in te schrijven.

Heeft u nog vragen dan kunt u een mail sturen naar academy@knhs.nl

Lid worden?FNRS-bedrijven