Praktijkverhaal

Manege Spaarnwoude: "Lease zonnepanelen gelijk aan elektriciteitskosten"

Het is zonnig als we aankomen op Manege Spaarnwoude in Halfweg, dat is gunstig voor de 90 zonnepanelen die net zijn geïnstalleerd op het dak van de manege. Carla Monhemius is druk met het uitmesten van de stallen maar maakt een uurtje vrij om ons rond te leiden op de manege en vertelt graag waarom ze zo tevreden is over de energieadvies van De Groene Club en het bijbehorende begeleidingstraject van adviseur Clarence Kunst. Zo heeft ze na het advies het asbest dak gesaneerd en vervolgens een nieuw geïsoleerd dakgeplaatst met zonnepanelen.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
15 december 2023 | 3 minuten lezen

“Ik ben aangesloten bij de FNRS en de KNHS en zo ben ik bij De Groene Club terecht gekomen. Je kon op een link klikken op de website voor een gratis energiecheck en ik was wel benieuwd. Ik werd gebeld en heb een bezoek ingepland. Ik had niet echt een idee wat ik kon verwachten van het advies, het klonk mooi. Dat heb je natuurlijk wel vaker bij dit soort adviezen. De reden waarom ik me toch aanmeldde was omdat het een objectief advies was, voor Clarence maakt het namelijk niet uit welke zonnepanelenpartij er geld aan verdiend, hij heeft gewoon het goede advies voor mijn situatie. Daarbij was het gewoon betrouwbaar. Ik kon het hele proces uit handen geven.”

Clarence: “De Groene Club kan offertes opvragen bij verschillende zonnepanelenpartijen. We zorgen dat er een goede afweging gemaakt wordt voor de klant. We kijken altijd naar de levertijd en de kwaliteit van de zonnepanelen. Wel zo fijn als de panelen zo snel mogelijk op het dak kunnen liggen. In het geval van Carla was dit in een half jaar geregeld.”

Manege slechts één dag dicht voor werkzaamheden

Carla had wel een idee wat ze uit het advies wilde halen: “Ik had een asbestdak dus daar moest ik wat mee, het is natuurlijk niet meer verplicht omdat te saneren, maar dat was wel fijn dat het zo gesaneerd kon worden. De manege hoefde maar één dag dicht voor het plaatsen van het nieuwe dak. De lessen konden daarna gewoon weer doorgaan.”

Clarence: “We hebben gekozen voor een partij die asbest saneert. De partij komt langs voor een asbestinventarisatie en zorgt er dan voor dat het dak wordt vervangen. Op deze manege is er gekozen voor een Steeldeckdak. In Steeldeck zit al de mogelijkheid voor de montage van zonnepanelen. Ook hebben we het dak meteen geïsoleerd.”

Carla: “Ja dat merk je! We zijn de hete dagen aan het eind van de zomer gewoon binnen gaan lessen, daar was het veel koeler dan buiten in de zon. Ik vind het advies heel betrouwbaar. Het is gewoon fijn dat je een goede partijvoor je neus hebt. En Clarence heeft gewoon heel veel goede dingen gedaan. Ik heb alleen af en toe een handtekening hoeven zetten en voor de rest heeft Clarence alles uitgezocht en geregeld. Ik had natuurlijk al mijn eigen vooronderzoek gedaan maar toen hij ermee aan de slag ging, kon ik alles uit handen geven. Dat is natuurlijk helemaal top. Bij alle vragen die ik had stuurde ik gewoon een whatsappje of een mail en dan kwam Clarence snel bij me terug met antwoord. ”

   

Lease zonnepanelen gelijk aan eerdere elektriciteitskosten

“Het fijne is dat we gewoon snel en makkelijk contact konden onderhouden, ik ben in het begin veel langs geweest, een stuk of vier keer kwam ik langs bijde manege. Later werd het vooral meer uitzoekwerk en contact met de verschillende zonnepanelenpartijen. Dat kon ik ook telefonisch met Carla bespreken, ook wel lekker snel.”
Carla: “Ik ben gegaan voor een leaseconstructie. Ik betaal de zonnepanelen maandelijks af, en ik speel quitte. Ik betaal net zoveel aan de lease van dezonnepanelen als ik voorheen deed aan mijn elektriciteitskosten.”

Ik betaal net zoveel aan de lease van de zonnepanelen als ik voorheen deed aan mijn elektriciteitskosten.

Clarence: “Het is mooi de maandelijkse kosten hetzelfde zijn gebleven. Zo zie je dat het handig is dat een adviseur van De Groene Club met je meekijkt. We kijken naar de opties voor verduurzaming en besparing. Ook kijken we met je mee naar de financiering van de maatregelen. Is er een subsidie die we kunnen aanvragen voor het project? Of wil je aan de slag met een leaseconstructie? Wij zoeken het voor je uit. We hebben al enorm veel sportaanbieders bezocht. Zo komen we bij ruitersportcentra maar ook bij grote hockey- of voetbalclubs. We hebben door onze ervaring echt een idee waar we het over hebben en zo kunnen we de sportaanbieder goed helpen.”

Gratis advies van De Groene Club

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijnen Sport (VWS) stelt geld beschikbaar om sportaccommodaties in het hele land teverduurzamen. Dit geldt dus ook voor hippische (sport)accommodaties. Wil je besparen op energie? De Groene Club komt kosteloos bij je langs. Neem contact met ze op via degroeneclub@klimaatroute.nl of 085 -13 04 389 en ontdek hoe De Groene Club jou kan helpen bij het verduurzamen.