Nieuws

Voorkom arbeidsongeschiktheid als ondernemer

Tijdelijk of zelfs blijvend niet meer kunnen werken; u moet er toch niet aan denken dat u dat overkomt? De gevolgen van arbeidsongeschiktheid zijn groot, zeker voor u als ondernemer. En dus is het goed om te bedenken welke stappen u kunt zetten om dat te voorkomen, of in ieder geval de kans op uitval te verkleinen. En om daarbij op tijd hulp in te schakelen.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
24 maart 2021 | 2 minuten lezen

Aon, partner van FNRS en onafhankelijk risico-adviseur, vertelt u meer over de mogelijkheden die een arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt om te voorkomen dat u als ondernemer uitvalt. 

Wat kunt u zelf doen?

Als hippisch ondernemer bestaat een deel van uw werk uit fysiek zware werkzaamheden. Die zouden ervoor kunnen zorgen dat u (al dan niet tijdelijk) arbeidsongeschikt raakt. Dat kunt u relatief makkelijk voorkomen, door deze werkzaamheden af te wisselen met relatief lichter werk, zoals de administratie die u toch ook moet doen. En vergeet – juist bij die fysiek zwaardere klussen – ook niet om de juiste hulpmiddelen te gebruiken; die heeft u tenslotte niet voor niets aangeschaft.

Ook de mentale belasting van uw vak kan zwaar zijn. De kans is groot dat u lange dagen maakt en dus relatief weinig rust neemt. Bovendien draagt u een grote verantwoordelijkheid; voor uw onderneming en uw medewerkers, maar ook voor uw eventuele partner en gezin. Het is goed om u hier bewust van te zijn en, waar nodig, tijdig stappen te ondernemen als u merkt dat het mentaal zwaar voor u wordt.

Hoe kan uw verzekeraar u helpen?

Als u stappen wilt zetten om - zo goed als mogelijk - te voorkomen dat u tijdelijk of blijvend uitvalt, zal een arbeidsongeschiktheidsverzekeraar u altijd willen helpen. Zij bieden dus niet alleen hulp op het moment dat u niet meer in staat bent om te werken, ze zullen juist ook graag bijdragen aan het voorkomen van die uitval. Iedere verzekeraar heeft daarom preventieprogramma’s die u hulp bieden als u dat nodig heeft. Deze preventieprogramma’s zijn altijd onafhankelijk. De verzekeraar weet niet dat u gebruik maakt van een dienst of programma. Ze betalen alleen de kosten.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekeraar zal overigens ook willen helpen wanneer u helaas toch bent uitgevallen. Als u op een gegeven moment uw werkzaamheden weer gaat opbouwen, hebben zij ook allerlei programma’s en diensten ter beschikking om u daarbij te ondersteunen.

Wanneer kunt u hulp inroepen?

Een aantal voorbeelden van situaties en vraagstukken waarbij hulp of begeleiding mogelijk is via uw verzekeraar:

  • Een impactvolle gebeurtenis of wijziging in uw privé- en/of werksituatie.
  • Hoe kunt u het best omgaan met (de druk van) het ondernemerschap?
  • De combinatie van werk en privé vraagt fysiek, maar ook mentaal veel van u. Hoe behoudt u uw veerkracht?
  • Hulp bij de omschakeling naar een gezondere levensstijl.

Aon bemiddelt

En zo zijn er nog veel meer situaties waarin u de ondersteuning van uw arbeidsongeschiktheidsverzekeraar kunt inroepen. Heeft u uw arbeidsongeschiktheidsverzekering via Aon afgesloten? Vanuit Aon bemiddelen we daar graag bij. Dus gaat het - fysiek of mentaal - even niet zo goed? Ga dan niet bij de pakken neerzitten, maar neem contact met ons op.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden om uzelf te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid? Aon geeft onafhankelijk advies en vergelijkt de diverse verzekeraars en dde verzekeringen die zij aanbieden. Daarbij houden we uiteraard rekening met uw persoonlijke situatie en uw financiële wensen. Neem voor meer informatie contact met ons op. We vertellen u graag over de mogelijkheden en het bijbehorende adviestraject.