Nieuws

Young Leaders Program: ontwikkeling van jeugd

Het KNHS Young Leaders Program biedt FNRS-ondernemers en KNHS-verenigingen de mogelijkheid om niet alleen de kennis over paarden te vergroten bij hun klanten en/of leden (van 6 t/m 25 jaar), maar ze ook meer te leren over het organiseren van activiteiten en evenementen en persoonlijke groei. In deze tijd met coronamaatregelen zijn er hippische bedrijven, die samen met Young Leaders creatieve oplossingen bedacht hebben om paardenwelzijn te waarborgen en leden te blijven binden. Het Young Leaders Program is een speciaal ontwikkeld programma dat naast de reguliere paardrijlessen kan worden aangeboden.

6 januari 2021 | 2 minuten lezen

Wat is het KNHS Young Leaders Program?

Het KNHS Young Leaders Program weet op een speelse manier de link te leggen tussen plezier en onderwijs, tussen vrije tijdsbesteding en het ontwikkelen van maatschappelijk waardevolle kwaliteiten. De KNHS wil een prominente bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de jeugd op het gebied van sociale, mentale en maatschappelijke vaardigheden.

In het programma gaan de Young Leaders aan de slag met onderwerpen als; stalmanagement, gezondheid & welzijn, voer, activiteiten en evenementen organiseren, grondwerk, rondleidingen geven, de taal leren van het paard, veiligheid en nog veel meer!

Het programma bestaat uit vier niveaus (helpen, uitvoeren, organiseren en besturen). Een Young Leader kan in één van de vier leiderschapsniveaus instromen. Binnen deze leiderschapsniveaus gaat de Young Leader aan de slag met het (verder) ontwikkelen van belangrijke competenties. Dit wordt gedaan aan de hand van verschillende gethematiseerde activiteiten.

Begeleiding

Tijdens het programma is er begeleiding en ondersteuning vanuit de vereniging of paardensportaccommodatie nodig. Daar is een speciale dagopleiding voor van de KNHS en NOC*NSF. Minstens twee personen van het startende Young Leaders Program bedrijf of vereniging kunnen deze opleiding volgen.

Ambitie

Heeft u een jeugdlid of klant met veel ambitie en is hij of zij toe aan een uitdaging of al actief als vrijwilliger, dan kunnen ze proberen zich te selecteren voor het opleidingstraject: "Geef de jeugd een stem!". Dit kan uitsluitend als ze tussen de 16 en 25 jaar oud zijn. Binnen dit traject worden door de KNHS zeer leerzame masterclasses gegeven. Dit opleidingstraject van de KNHS is in 2019 speciaal ontwikkeld om de jeugdbestuurders van de toekomst voor jouw vereniging of regio op te leiden. In 2020 zijn al de eerste jeugdbestuurders aan de slag gegaan in de regio en het KNHS-bestuur.

Young Leaders Program op uw bedrijf?

Wilt u ook het KNHS Young Leaders Program starten op uw bedrijf of vereniging of heeft u vragen? Op donderdag 14 januari a.s. vindt een digitale inspiratiesessie plaats voor ondernemers om kennis te maken met het Young Leaders Program. Tijdens deze online bijeenkomst wordt er meer vertelt over het programma en de mogelijkheden en kan u met andere ondernemers ideeën en ervaringen uitwisselen. Wilt u deelnemen of meer informatie? Neem dan contact op via youngleadersprogram@knhs.nl of bel Patricia Bronkhorst (Accountmanager KNHS) 06-55155968.  

Klik hier voor meer informatie over het aanbieden van het Young Leaders Progam. 

Lid worden?FNRS-bedrijven