Nieuws

Column van een ondernemer: Karin Nijvelt

Profielfoto van Demi Uijtewaal
Demi Uijtewaal
11 december 2020 | 1 minuut lezen

Het jaar 2020 begon net als alle andere jaren. Op stal hebben we eigen wedstrijdpaarden, trainings/correctie paarden, enkele pension paarden en we begeleiden mensen met hun paard en verkopen paarden. Ook organiseren we in samenwerking met het Bartels Horse and Health Instituut veel cursussen en opleidingen.

We keken uit naar het nieuwe jaar: de paarden liepen goed en de agenda stond bomvol! Daar kwam halverwege maart ineens een abrupt einde aan: het Corona virus sloeg toe. De agenda was ineens leeg en er brak een onzekere tijd aan. Gelukkig konden we gewoon doorgaan met het trainen van de paarden en ook mochten de pensionklanten aangepast komen. Doordat alle activiteiten en evenementen buiten de deur werden afgelast, hadden we opeens ruimte over in onze agenda. We hebben deze lege plekken opgevuld met achterstallig onderhoud en we hebben een andere, grotere cursusruimte opgeknapt en aangepast op de 1,5 m regel. Dit was nodig om straks weer te kunnen beginnen met de opleidingen, want het was snel duidelijk dat Covid-19 serieus genomen moest worden en dat het “gewone” leven niet snel zou terugkeren.

In de zomer versoepelde alles gelukkig en mochten we weer op wedstrijd. Ook de opleidingen konden hervat worden. Echter de handel in paarden en commissieactiviteiten liepen, ondanks de versoepelingen, nog moeizaam en dat zal waarschijnlijk nog enige tijd zo blijven. Helaas zijn de regels inmiddels weer aangescherpt en dat betekent weer geen wedstrijden. De overige activiteiten (cursussen etc.) mogen wel, dus gelukkig hoeven we ons niet te vervelen en is het weer lekker druk!

Als team zijn we positief ingesteld en we prijzen onszelf gelukkig dat in onze directe omgeving niemand ziek is (geweest) en dat we al die tijd ons werk hebben kunnen doen. De paarden trainen we rustig verder dus als we weer op wedstrijd mogen dan zijn we er klaar voor.

Karin Nijvelt -  Stal belvedère