Nieuwsbericht

Verkiezing van de hippische docent/instructeur van het jaar 2020

10 juli 2020 | 1 minuut lezen

Vorig jaar kon deze nieuwe verkiezing op veel interesse uit het veld rekenen. Uit de bijna honderd aanmeldingen werd  Hester Bransen met haar bedrijf ‘Ruitergevoel’ door de vakjury 2019 als winnaar gekozen.

Hippische docenten en instructeurs staan aan de basis van goed en verantwoord paardrijden. Stichting HIP vindt dat het vakmanschap in deze tak van sport beloond mag worden.  De winnares van 2019 inspireert andere instructeurs en docenten om zicht voortdurend te blijven bekwamen en ontwikkelen, waar veel ruiters en amazones de vruchten van plukken. Dit verdiende een podium en een prijs.

Elke hippische instructeur, trainer of docent die gecertificeerd is van een, door de overheid erkende, MBO of HBO opleiding of bij een KNHS/ORUN erkende opleiding kan t/m 15 augustus zich inschrijven of voorgedragen worden. Meer informatie over de voorwaarden en criteria, alsook het inschrijfformulier zijn terug te vinden onder HIP AWARDS op de website:  www.stichting-hip.nl. In 2019 droegen verschillende opleidingen en vele paardensport verenigingen en maneges hun favoriete instructeur/docent voor als kandidaat.

Bij de beoordeling van de kandidaten houdt de jury rekening met de omstandigheden in de diverse deelsectoren van de paardensector. De jury bestaat uit: Johan Folmer - Teamleider Onderwijszaken Aeres MBO,  Gonneke Leereveld – Directeur ManageMind Group en Equine Support,  Patrick van der Meer – Olympische dressuurruiter en trainer.

De winnaar ontvangt de ‘HIP Award’, alsmede een bedrag ad € 1.000, dat in overleg met Stichting HIP kan worden besteed aan een vervolg opleiding, stage of andere activiteit die ten goede komt aan de kennisverbreding of persoonlijke ontwikkeling van de winnende docent/instructeur.

Lid worden?FNRS bedrijven