Nieuws

Kansen voor kinderen én de paardensport

In 130 gebieden in Nederland wordt dit schooljaar extra geïnvesteerd in een rijk onderwijsaanbod. Er is in totaal 34 miljoen euro beschikbaar om leerlingen extra ondersteuning te bieden op het gebied van huiswerk, cultuur én sport. En dat kan een mooie kans zijn om de voordelen van paardensport onder de aandacht te brengen. 

Profielfoto van Lysanne Stoffer
Lysanne Stoffer
31 oktober 2022 | 1 minuut lezen

Het programma School & Omgeving is bedoeld om de kansen voor kinderen te vergroten. In de vorm van een Rijke Schooldag krijgen de kinderen op deelnemende scholen op schooldagen niet alleen gewoon les, maar is er ook ruimte voor andere activiteiten die ervoor zorgen dat kinderen hun talenten ontdekken en ontplooien. 

Paardensport

Scholen geven vaak in samenwerking met andere scholen, de gemeente en partijen op het gebied van cultuur, sport en maatschappelijk werk zelf vorm aan het programma. De paardensport is natuurlijk een prachtige sport voor kinderen: het brengt ze fysiek in beweging, leert ze iets over leiderschap en vormt een spiegel voor hun eigen gedrag. Dat is een mooie basis om op verder te bouwen. Overweeg daarom eens om kennis te gaan maken bij een school in de buurt. Paardensport is misschien niet de eerste sport waar zij aan denken, maar kan absoluut van toegevoegde waarde zijn. 

Deelnemende scholen

Als je hier ook mee aan de slag wil, kun je contact opnemen met een school in jouw omgeving. Wil je eerst een overzicht van de deelnemende scholen? Het programma School en Omgeving loopt via de Gelijke Kansen Alliantie, een initiatief van het ministerie van OCW. Op dit moment hebben zij 45 ‘voorlopers’ geselecteerd. Dit zijn lokale coalities van scholen, gemeente en andere partijen die nu al extra activiteiten op of rond de school aanbieden. Daarnaast konden ‘doorgroeiers’ en ‘starters’ tot 30 september 2022 subiside aanvragen. Verwacht wordt dat een overzicht van deze partijen na selectie van de deelnemers ook op de website van de Gelijke Kansen Alliantie komt te staan.