Nieuws

Het dragen van een cap, altijd verplicht!

4 oktober 2019 | 1 minuut lezen

FNRS bedrijven staan voor kwaliteit, veiligheid en welzijn, dat weet u als FNRS-lid natuurlijk als geen ander. Alle FNRS bedrijven beschikken over het Veiligheidscertificaat van Stichting Veilige Paardensport. Zo zorgen we er met elkaar voor dat ruiters van FNRS-bedrijven weten dat op deze bedrijven de actuele veiligheidsnormen in acht worden genomen.

Een van de oudste, maar ook belangrijkste normen is het dragen van een veiligheidscap. Dit is te allen tijden een verplichting op elk FNRS-bedrijf. Hoewel de meeste leden zich hier aan houden, zien wij toch nog regelmatig foto’s voorbij komen waarop ruiters zonder cap op het paard zitten. Om die reden willen we nogmaals benadrukken dat het dragen van een cap op een bedrijf met een Veiligheidscertificaat te allen tijden verplicht is. Ook als een ruiter alleen voor de foto op het paard zit of slechts een klein rondje door de bak stapt, moet hij/zij een cap dragen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje en paarden blijven dieren die onvoorspelbaar kunnen reageren. Buiten het feit dat de cap kans op hoofdletsel verkleint, zijn er ook veel verzekeringsmaatschappijen die het dragen van een cap op een paard verplicht stellen. Indien er een ongeluk op uw bedrijf plaatsvindt en later blijkt dat de ruiter op dat moment geen cap droeg, dan is de kans groot dat een verzekeringsmaatschappij niets aan u uitkeert.

Heeft u hulp nodig om bewustwording te creëren bij uw ruiters over het nut van het dragen van een cap? Stichting Veilige Paardensport heeft enige tijd geleden nieuwe posters en flyers ontworpen waarin de veiligheid op een hippische accommodatie wordt toegelicht. Mocht u deze willen ontvangen dan kunt u een email sturen naar info@veiligpaardrijden.nl.

Lid worden?FNRS-bedrijven