Nieuws

NIX18, wel zo sportief in de kantine

Paardensport is het leukst als iedereen zich sportief gedraagt. In de rijbaan, maar ook daarbuiten. Uit onderzoek is gebleken dat 4 op de 5 jongeren onder de 18 nog steeds alcohol kunnen krijgen in de sportkantine. Daarom is het tijd voor verandering. Laten we ons sportieve gedrag meenemen naar de kantine en ons committeren aan de afspraak van NIX. Geen alcohol onder de 18. Wel zo sportief.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
9 augustus 2022 | 1 minuut lezen

Naleving leeftijdsgrens laag in sportkantine

In 2020 voerde onderzoeksbureau Objectief een onderzoek uit naar de naleving van de leeftijdsgrens van 18 jaar. Uit dit onderzoek blijkt de naleving, na de thuisbezorgkanalen (12,4%), het laagst is in sportkantines (23,9%), vergeleken met nalevingscijfers van andere verkoopkanalen. Het verbeteren van de naleving van de leeftijdsgrens in sportkantines is één van de ambities uit het Nationaal Preventieakkoord. 

Campagne NIX18 in de sport

Op 6 september wordt de NIX18 campagne in de sport gelanceerd om de naleving op de leeftijdsgrens te verbeteren. Het NIX18-pakket, met ondersteunende materialen is nu al te bestellen via onderstaande knop. Gebruik deze materialen in je kantine en laat zien dat NIX ook in jouw kantine de afspraak is. Geef met jouw kantine en je medewerkers het goede voorbeeld. Maak richtlijnen hoe er in jouw kantine met alcohol wordt omgegaan en communiceer dit duidelijk. Zo weten paardensporters, ouders, bezoekers en vrijwilligers dat er geen alcohol onder de 18 wordt geschonken.

Gratis NIX18 Sportpakket

Bestel het gratis NIX18-pakket via de website van het Trimbos Instituut. Verzendkosten worden wel berekend. Kleed je kantine aan met deze materialen en maak vanaf 22 augustus kans op 750 euro aan (trainings)materialen ten behoeve van de sportclub. De origineelste/leukste foto wint een prijs. Bekijk via deze link de actievoorwaarden.

Bestel het NIX18 Sportpakket

Maak een gepersonaliseerde poster of een afbeelding voor social media met jouw eigen bedrijfsnaam erop. En laat hiermee zien dat jouw kantine NIX geeft aan jongeren onder de 18.

Maak NIX 18 poster of social post