Nieuws

Zet je als hippisch ondernemer in voor Oekraïne!

Deze week is bekend gemaakt dat wij als FNRS met een aantal partners ons zullen inzetten voor de paarden in Oekraïne. In het S.O.S nieuwsbericht zijn een aantal manieren benoemd waarop je de paardensector in Oekraïne kan helpen. Dit ging om het beschikbaar stellen van voer, stro of ander materiaal. Ook het aanbieden van stalling, geld en het regelen van transport van de paarden erg op prijs worden gesteld. Als je als hippisch ondernemer je op een andere manier wilt inzetten, heeft de FNRS daar verschillende ideeën voor:

Profielfoto van Demi Uijtewaal
Demi Uijtewaal
10 maart 2022 | 2 minuten lezen

Tweedehands markt

Veel hippische ondernemingen en paardeneigenaren hebben nog wel wat oude dekjes of andere producten over die ze nooit gebruiken. Organiseer een dag dat je deze producten gaat verkopen en zorg dat de opbrengst bij Oekraïne terecht komt.

Evenement organiseren

Tijdens bepaalde evenementen op jouw stal kun je geld inzamelen voor Oekraïne. Denk hierbij aan wedstrijd- en Bixie&Friends-dagen of een clinic. Dit kan door bijvoorbeeld een deel van het inschrijfgeld te doneren. Ook zou je een leuke poetsdag kunnen organiseren waarvoor een bijdrage gevraagd wordt.

Loterij

Een ander idee is het opzetten van een loterij. Door het trekken van lootjes met prijzen, kan er ook geld worden verzameld. Zorg dat je met originele prijzen komt, zodat je klanten zich willen aanmelden. Leuke voorbeelden als prijs zijn: een huifkarrit, een dekje, een privéles etc. Zo zijn er nog veel meer andere potentiële prijzen op je eigen hippische onderneming. Je kunt hiervoor ook bedrijven benaderen of ze prijzen voor de loterij willen sponseren. In sommige gevallen moet je een vergunning aanvragen voor het organiseren van een loterij waar deelnemers voor betalen. Zorg dus dat je dit vooraf regelt met de gemeente. Wil je meer informatie over een vergunning? Neem dan een kijkje op de website van het ondernemersplein.

Verzamelen lege flessen

Door lege flessen in te leveren, ontvang je statiegeld. Moedig je personeel en klanten aan om deze bij jouw hippische onderneming te verzamelen. Lever ze op het eind in en gun de opbrengst aan Oekraïne.

Horeca

Als je in bezit bent van een horecagelegenheid, kun je de winst op bijvoorbeeld een bepaalde dagspecialiteit uitkeren. Zorg dat de actie gebaseerd is op Oekraïne, zodat de klanten weten waarom ze voor dat gerecht zouden kiezen. Dit hoeft niet per se een gerecht te zijn, het kan natuurlijk ook bij een menu of drankje.  

Aan de slag!

Je wilt natuurlijk wel dat genoeg mensen zich aanmelden of langskomen. Doe dit door bijvoorbeeld een bericht op social media te plaatsen of op je website. Natuurlijk kan je ook een poster ophangen in de kantine. De Oekraïne afbeelding zal ter download beschikbaar zijn, zodat deze gebruikt kan worden voor op jouw social media of website. Op die manier kan je je inzetten voor Oekraïne met jouw hippische onderneming. De Oekraïnse paardensector heeft je hulp nu hard nodig!