Nieuws

2021-2022: "Hoop doet leven"

Hoe kijken we nou terug op 2021? Het was wederom een coronajaar met veel overeenkomsten met het jaar ervoor. Een jaar met onzekerheden en jojobeleid dat op een bepaalde manier voorspelbaar was, maar op andere momenten weer helemaal niet.

Toch is onze federatie gegroeid in aantal leden tot bijna 450 bedrijven en is het aantal ruiters in totaliteit licht gestegen. Ondanks alle onverwachte tegenvallers zijn er toch wachtlijsten bij veel bedrijven en blijft de belangstelling voor paardensport groot.

Profielfoto van Haike Blaauw
23 december 2021 | 2 minuten lezen

Bewondering voor hippische ondernemers

Waar ik grote bewondering voor heb is het aanpassingsvermogen en flexibiliteit van ondernemers in het algemeen, en hippische ondernemers in het bijzonder. Ga er maar aanstaan, steeds weer een persconferentie en dan weer iedereen informeren, personeel instrueren, praten met gemeenten en oplossingen bedenken voor diverse grote uitdagingen.

In de tussentijd hebben wij getracht om iedereen zo goed mogelijk te helpen, met de overheid te onderhandelen en ons jaarplan uit te voeren. We kunnen nu constateren dat dat voor een groot deel is gelukt, al hadden we graag nog meer willen doen. Een belangrijke mijlpaal is de formele oprichting van het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS). Inmiddels zijn er ruim 6.000 ondernemers uit 18 verschillende sporten aangesloten. Hierdoor zijn we ook als FNRS een vooraanstaande gesprekspartner voor de Rijksoverheid geworden.

Verbinden en leren centraal in jaarplan 2022

Wanneer we vooruitkijken naar 2022 dan voorzie ik een verdere groei van de FNRS en de interesse in (paarden)sport. Als de coronacrisis iets heeft bewezen dan is het wel dat sport en bewegen van levensbelang is, daar moeten we veel meer mee gaan doen als ondernemers. Een van de belangrijkste doelen is om een gelijk speelveld voor ondernemers te bewerkstelligen.

In het FNRS jaarplan staan een aantal thema’s centraal, te weten:

  • het goede gevoel vasthouden
  • ons netwerk versterken
  • van elkaar leren
  • verbinden


Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Alles wat we in 2022 gaan doen zal te maken hebben met deze thema’s omdat wij geloven dat dit is waar nu behoefte aan is. Het zal opnieuw een uitdagend jaar worden waarin vele drempels overwonnen moeten worden maar daar zijn we klaar voor. De FNRS heeft een gemotiveerd team met deskundige mensen die niets liever willen dan haar leden goed van dienst zijn en de sector vooruit stuwen.

Bekijk overzicht jaarplan 2022

Investeren in paardenwelzijn

We gaan verder investeren in kennis en kunde, paardenwelzijn en belangbehartiging, alles met het doel voor ogen om de hippische sector voor te bereiden op wat komen gaat.

Dat kunnen we niet alleen, daarvoor hebben we een goed bestuur, kundige ledenraad en betrokken leden nodig. Alles wat we gaan doen willen we samen met u doen, help ons waar het kan en geef ons de input die nodig is om goed te kunnen functioneren.

Laten we er een succesvol en inspirerend jaar van maken!