Nieuws

Zet paardensport in uw gemeente op de politieke agenda  

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De gemeente maakt het sportbeleid en geeft in verhouding tot de Rijksoverheid veel meer uit aan sport (0,5 miljard van het Rijk tegenover 1,5 miljard van alle gemeenten samen). Als sport- en beweegsector is het belangrijk om een prominente plek krijgen op de lokale politieke agenda zodat er extra geïnvesteerd wordt in onze sector. Als (hippische) sportondernemer heeft u een groot belang in uw eigen omgeving. Door zichtbaar te zijn in uw lokale gemeente ontstaan er kansen voor verdere ontwikkeling en mogelijke ondersteuning. Zoals een subsidie voor het in beweging brengen van een doelgroep. En/of samenwerken met andere sportaanbieders in uw gemeente met gezamenlijk aanbod of diensten.  

Profielfoto van Frederieke Verhaar
12 november 2021 | 2 minuten lezen

Maar hoe zet u uw (hippische) sportonderneming op de kaart in uw gemeente? Hoe gaat u het gesprek aan? En vooral met welke boodschap? 

Praktische hulpmiddelen beschikbaar 

NOC*NSF heeft andere samen met het Platform Ondernemende Sportaanbieders, de Vereniging van Sport & Gemeenten, Sportkracht 12, het Kenniscentrum Sport en Bewegen en het Mulier Instituut praktische hulpmiddelen uitgewerkt voor u, zodat u uw stem in uw gemeente kan laten horen voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.  

Met deze materialen kunt u inspiratie opdoen voor het te voeren beleid in uw gemeente en wordt u stap voor stap begeleidt om sport op de politieke agenda in uw gemeente krijgen.  

Download de toolkit met praktische hulpmiddelen 

Sluit aan bij een Sportcampagneteam 

Wilt u gezamenlijk met andere ondernemers en verenigingen in de sport in uw gemeente sport op de politieke agenda zetten? Sluit dan aan bij een van de lokale Sportcampagneteams. Samen voeren jullie de lokale Sportcampagne uit. Tijdens de Sportcampagne levert het campagneteam input voor de verkiezingsprogramma’s en organiseert in aanloop naar de verkiezingen bijvoorbeeld een werkbezoek of sportdebat. Iedereen kan lid worden. Dit is bij uitstek de plek om actief deel te nemen en de kracht en waarde van sport continu op de lokale politieke agenda te zetten. Aanmelden voor een lokaal Sportcampagneteam kan op de website van de Sportcampagne.   

Sluit aan bij een sportcampagneteam

Meer informatie bij online bijeenkomsten 

Van 23 november t/m 6 december worden verschillende (digitale) bijeenkomsten georganiseerd over de Sportcampagne. Deze bijeenkomsten zijn interessant voor u als (hippische) sportondernemer. Tijdens deze bijeenkomsten wordt de campagne toegelicht en geven de sprekers toelichting op de rol die zij hierin kunnen spelen. Meld u aan voor een van de digitale bijeenkomsten tussen 23 november – 6 december op de website van de Sportcampagne.  

Aanmelden digitale bijeenkomsten

Laat de kracht van sport en bewegen en de waarde van uw hippische onderneming zien aan uw lokale politiek. Zo draagt u zelf bij aan een energieke en gezonde gemeente waarin veel wordt gewonnen met sport!