Nieuws

Succesvolle laatste regiofinales Harry’s Horse Zitcompetitie

De laatste twee regiofinales van de Harry’s Horse Zitcompetitie zijn afgelopen weekend verreden bij Hippisch Centrum De Delft en Hippisch Centrum Bodegraven. Alle deelnemers hebben weer hun uiterste best gedaan en de balans kan nu worden opgemaakt richting de kwartfinales over drie weken.

Profielfoto van Demi Uijtewaal
Demi Uijtewaal
5 november 2021 | 1 minuut lezen

De sfeer en de gezelligheid zat er goed in tijdens de twee laatste regiofinales van he seizoen. Bij zowel Hippisch Centrum De Delft als Hippisch Centrum Bodegraven was alles prima verzorgd voor de deelnemers en alle andere aanwezigen. Er werd weer in vier verschillende categorieën door de manegeruiters gestreden om de punten en het podium. De tien beste ruiters per categorie hebben een kwalificatie voor de kwartfinales van de Harry’s Horse Zitcompetitie op 21 november te pakken. De jury kon mooie punten kwijt aan de deelnemers die allen op een aangewezen manegepaard hun beste houding en zit moesten laten zien. De gelukkige winnaars mochten na afloop allemaal het podium betreden en namen met een grote glimlach de prijzen in ontvangst. Zij komen nogmaals in actie tijdens de kwartfinales op 21 november om zo een ticket voor de halve finale te kunnen bemachtigen. Want uiteindelijk kan er maar één ruiter in iedere categorie uitgeroepen worden tot ‘Best Zittend Manegeruiter van 2021.’

Best Zittend Ruitersportcentrum

Naast de individuele prestaties waren er tijdens deze regiofinales ook weer twee titels voor Bestzittend Ruitersportcentrum te verdelen. Het Ruitersportcentrum wat met al zijn ruiters in totaal de meeste punten wist te verzamelen, kreeg deze eervolle titel toegekend. In Bodegraven eindigde RSC De Schimmelkroft overtuigend bovenaan met een puntenaantal van 947. In Assendelft was deze titel voor Manege Oostmoer met een mooie totaalscore van ruim 960 punten.  

Op 21 november worden de kwartfinales van de Harry’s Horse Zitcompetitie verreden bij Manege Zwolle en Manege Thielen in Tilburg. De feestelijke halve finale en finale zullen dit jaar plaatsvinden op 12 december op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.    

Kijk hier voor meer informatie over de Harry’s Horse Zitcompetitie. De complete uitslagen van alle Regiofinales en een overzicht van de deelnemers aan de kwartfinales zijn hier ook terug te vinden.