Nieuws

Column van een ondernemer: Gijs Bartels

9 juli 2021 | 1 minuut lezen

Ik ben een trotse Brabander, de provincie waar ‘boerenapostel’ Pater van den Elsen eind 19e eeuw een grote rol speelde bij de ontwikkeling van het platteland. Met zijn coöperatieve gedachtengoed zette Van den Elsen zich in voor de belangen van de noodlijdende boeren. De Noord-Brabantse Christelijke Boerenbond (het huidige ZLTO), en de Boerenleenbank (later opgegaan in de Rabobank) heeft zijn bestaan aan Van den Elsen te danken.

Samenwerken maakt ondernemen leuker

Toen ik 30-40 jaar geleden wekelijks met mijn familie langs de landelijke NKB-concoursen trok, voelde je de coöperatieve gedachte van Van den Elsen nog overal op de concoursterreinen. Samenwerken en samen doen was een vanzelfsprekendheid, iedereen droeg zijn steentje bij en de verbondenheid was groot. Prachtige tijden waar menigeen met weemoed aan terug denkt. Daarmee zeg ik niet dat vroeger alles beter was. Want al lijkt de coöperatieve gedachte ouderwets, ook heden ten dage is dit gedachtengoed binnen ons bedrijf nog altijd een belangrijk onderdeel van het succes. Goed partnership zit in het DNA van onze familie, mijn zus is tevens mijn zakenpartner en we zien samen het grotere belang. Ik run de projecten, zij runt de stal, en samen zijn we sterk. Bovendien maakt samenwerken het ondernemen leuker. Drie generaties genieten dagelijks van ons erf en van alle bedrijvigheid die zich daar afspeelt, prachtig toch!

Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

Goed partnership heeft bij ons in beide business units geleid tot mooie resultaten, zowel binnen mijn projecten als bij Imke op stal. Als uitgever van De Hippische Ondernemer ben ik bijvoorbeeld dankbaar dat alle belangrijke branchepartijen hun kennis op een constructieve manier in dit vakblad willen delen met de sector. We leren van elkaar en we maken samen de branche sterker. Een belangrijke partner die ik op deze plek niet onbenoemd mag laten is de FNRS, waarmee we naast het vakblad ook fijn samenwerken in projecten zoals Horse Event en De Hippische Ondernemer Dag. Als ik zie wat we samen in de laatste 15 jaar hebben neergezet, dan ben ik daar trots op. Ook binnen de stal die Imke runt samen met haar man Joep, zijn de grootste successen voortgekomen dankzij de steun van trouwe partners. In Imke’s sportcarrière waren dat voornamelijk de paardeneigenaren en sponsors die er onvoorwaardelijk voor haar waren. Op dit moment zijn dat bijvoorbeeld handelspartners, waarmee Joep al vele jaren de succesvolle veiling Excellent Dressage Sales organiseert, want ook daarbij geldt: Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

Lid worden?FNRS-bedrijvenWebshop