Activiteit

Regiobijeenkomst Noord-West: Ondernemen in 2035

18 april
18 april 2023
09:30 tot 13:30
Bijeenkomst
Profielfoto van Han Aalmans
30 januari 2023 | 2 minuten lezen

Regiobijeenkomst Noord-West: Ondernemen in 2035

In het voorjaar en najaar staan traditiegetrouw de regiobijeenkomsten van de FNRS gepland. Een moment om met elkaar te bespreken wat er de afgelopen periode is gebeurd en waar de FNRS, en u als ondernemer, zich de komende tijd mee bezig houdt.  Een mooi moment om elkaar te ontmoeten en waardevolle ideeën en ervaringen met elkaar te delen.

De regiodagen worden van 4 t/m 18 april 2023 georganiseerd in verschillende regio’s. Leden worden bijgepraat over actuele ontwikkelingen en relevante onderwerpen. Dit voorjaar staat de bijeenkomst speciaal in het teken van het toekomstonderzoek dat de FNRS in oktober 2022 is gestart. Daarom is het thema van de voorjaarsbijeenkomst:

Hippisch ondernemen in 2035

In de afgelopen jaren is er veel op de hippische ondernemer afgekomen. Zo is er bijvoorbeeld een hogere druk op welzijn, heeft corona veel invloed gehad op het ondernemen en wordt er ook verwacht dat er meer wordt geïnvesteerd in duurzaamheid. Dit zijn trends en ontwikkelingen die we nu kennen vanuit een verleden. Maar het is ook goed te kijken welke trends en ontwikkelingen nog op de sector af komen. Het gaat over de trends in welzijn, het tekort aan personeel, problemen die kunnen ontstaan in verband met stikstof en de kansen op het gebied van financiering maar ook over de ontwikkelingen rondom de opkomst van de wolf. Of te wel veel bedreigingen maar zeker ook kansen voor hippische ondernemers.

De FNRS heeft in samenwerking met verschillende mensen in de sector deze ontwikkelingen en trends in kaart gebracht en daarbij verschillende toekomstscenario’s uitgewerkt.  Met deze informatie kunnen we samen in gesprek om concrete en praktische oplossingen te bedenken.

Toekomst Scenario’s

De uitwerking van de scenario’s zijn geschetste toekomstbeelden waarvan niemand precies kan voorspellen hoe deze zich ontwikkelen. Het zijn mogelijke beelden van de toekomst waarbij je kunt kijken wat je als ondernemer nu kunt doen om naar die toekomst toe te werken. Kortom: Wat kunnen we vandaag doen om klaar te zijn voor 2035?  Graag gaan wij met elkaar in gesprek tijdens één van de regiobijeenkomsten. We delen dan de resultaten van het onderzoek met je en gaan graag in gesprek over de kansen en mogelijkheden van vandaag ter voorbereiding op de toekomst.

Binnenkijken bij

Voor deze regiobijeenkomst zijn we te gast bij RSC Schoteroog, deze grote manege en pensionstal ligt letterlijk tussen twee werelden. Aan de ene kant wordt je bedolven onder de geluiden van het industrieterrein en aan de andere kant, achter een groene oase van het Spaarnwoude park, ligt Ruitersportcentrum Schoteroog. Hier ontsnap je aan de drukte en omarmt het geluid van briesende paarden en de stilte je van harte.

Programma

09.30 – 10.00 uur Inloop en ontvangst

10.00 – 10.15 uur Welkom door Robert en/of Haike

10.15 – 12.30 uur Presentatie uitkomsten onderzoek en discussie over de uitkomsten

12.30 – 13.30 uur Lunch

Locatie

RSC Schoteroog

A Hofmanweg 16

2031BL Haarlem

Aanmelden voor deze regiobijeenkomst is noodzakelijk. Meld je uiterlijk aan voor vrijdag 14 april. Klik op de knop aanmelden onderaan deze pagina. Let op: hiervoor moet je inloggen. Vermeld bij het aanmelden met hoeveel personen je komt en of je blijft lunchen. Je bent ook van harte welkom in een andere regio. Deze kan je vinden in onze kalender.

Locatie

A.Hofmanweg 16
2031BL Haarlem
Nederland

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.