Activiteit

Regiobijeenkomst Zuid-Oost: Ondernemen in 2035

11 april
11 april 2023
09:30 tot 13:30
Bijeenkomst
Profielfoto van Han Aalmans
30 januari 2023 | 2 minuten lezen

Regiobijeenkomst Zuid-Oost: Ondernemen in 2035

In het voorjaar en najaar staan traditiegetrouw de regiobijeenkomsten van de FNRS gepland. Een moment om met elkaar te bespreken wat er de afgelopen periode is gebeurd en waar de FNRS, en u als ondernemer, zich de komende tijd mee bezig houdt. Een mooi moment om elkaar te ontmoeten en waardevolle ideeën en ervaringen met elkaar te delen.

De regiodagen worden van 4 t/m 18 april 2023 georganiseerd in verschillende regio’s. Leden worden bijgepraat over actuele ontwikkelingen en relevante onderwerpen. Dit voorjaar staat de bijeenkomst speciaal in het teken van het toekomstonderzoek dat de FNRS in oktober 2022 is gestart. Daarom is het thema van de voorjaarsbijeenkomst:

Hippisch ondernemen in 2035

In de afgelopen jaren is er veel op de hippische ondernemer afgekomen. Zo is er bijvoorbeeld een hogere druk op welzijn, heeft corona veel invloed gehad op het ondernemen en wordt er ook verwacht dat er meer wordt geïnvesteerd in duurzaamheid. Dit zijn trends en ontwikkelingen die we nu kennen vanuit een verleden. Maar het is ook goed om te kijken welke trends en ontwikkelingen nog op de sector af komen. Het gaat over de trends in welzijn, het tekort aan personeel, problemen die kunnen ontstaan in verband met stikstof en de kansen op het gebied van financiering maar ook over de ontwikkelingen rondom de opkomst van de wolf. Of te wel veel bedreigingen maar zeker ook kansen voor hippische ondernemers.

De FNRS heeft in samenwerking met verschillende mensen in de sector deze ontwikkelingen en trends in kaart gebracht en daarbij verschillende toekomstscenario’s uitgewerkt.  Met deze informatie kunnen we samen in gesprek om concrete en praktische oplossingen te bedenken. 

Toekomst Scenario’s

De uitwerking van de scenario’s zijn geschetste toekomstbeelden waarvan niemand precies kan voorspellen hoe deze zich ontwikkelen. Het zijn mogelijke beelden van de toekomst waarbij je kunt kijken wat je als ondernemer nu kunt doen om naar die toekomst toe te werken. Kortom: Wat kunnen we vandaag doen om klaar te zijn voor 2035? Tijdens de regiobijeenkomsten gaan wij graag met je in gesprek over de resultaten van het onderzoek en kijken we naar de kansen en mogelijkheden van vandaag ter voorbereiding op de toekomst.

Binnenkijken bij

Voor deze regiobijeenkomst zijn we te gast bij Peelbergen Equestrian Centre in het hart van Limburg. Een moderne hippische accommodatie voor ruiters en paardenmensen van over de hele wereld. De Peelbergen is een accommodatie opgericht volgens de wensen van de paardensporter. Zij faciliteren de behoefte voor het organiseren van regionale, nationale, en internationale wedstrijden en de dagelijkse training van paarden en ruiters.

Programma

09.30 – 10.00 uur Inloop en ontvangst

10.00 – 10.15 uur Welkom door Robert en/of Haike

10.15 – 12.30 uur Presentatie uitkomsten onderzoek en discussie over de uitkomsten

12.30 – 13.30 uur Lunch

Locatie

Peelbergen Equestrian Centre

Travers 5 (navigatiesysteem Peelstraat)

5976PL Kronenberg

Aanmelden voor deze regiobijeenkomst is noodzakelijk. Meld je uiterlijk aan voor vrijdag 7 april. Klik op de knop aanmelden onderaan deze pagina. Let op: hiervoor moet je inloggen. Vermeld bij het aanmelden met hoeveel personen je komt en of je blijft lunchen. Je bent ook van harte welkom in een andere regio. Deze kan je vinden in onze kalender.

Locatie

Travers 5
5976PL Kronenberg
Nederland

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.