Activiteit

AFGELAST: Workshop bedrijfsovername

17 oktober
17 oktober 2022
19:00 tot 22:00
Bijeenkomst
Profielfoto van Robert van Almkerk
20 september 2022 | 1 minuut lezen

Bedrijfsovername is één van de belangrijkste gebeurtenissen in het leven van een ondernemer. Uit onderzoek blijkt dat ruim 17% van alle hippische ondernemers overweegt om hun bedrijf te verkopen of over te dragen aan een jongere generatie. Het markeert het einde, maar ook het begin van een tijdperk in het leven van de betrokkenen.

Tijdens de bijeenkomst bedrijfsovername gaan we in op alles wat er komt kijken bij het overdragen van een bedrijf binnen óf buiten de familie. Welke aspecten zijn er van belang bij het voorbereiden van een overdracht? Wat zijn de valkuilen? En hoe kan je dit voorbereiden? René Veldman, verantwoordelijk voor het onderwerp bedrijfsovername bij de Rabobank, komt deze avond spreken.

Belangrijk om te vermelden is dat de overdracht van een bedrijf vele kanten heeft. De bijeenkomst biedt een startpunt, maar is natuurlijk niet toegespitst op uw specifieke situatie. Het belangrijkste advies is dan ook: laat u ondersteunen door een specialist. De FNRS heeft diverse partners die u kunnen assisteren.

Voor wie?

De bijeenkomst is voor FNRS-leden die van plan zijn om hun onderneming op de lange of korte termijn over te dragen, of zich willen oriënteren op de mogelijkheden. Wanneer u al een overnamekandidaat heeft, is diegene ook van harte welkom.

Handboek Bedrijfsovername

Inbegrepen bij de workshop is het handboek Bedrijfsovername t.w.v. 32,50 euro. Daarin worden alle aspecten van een bedrijfsovername behandeld. De ervaring leert dat tijdens een overnametraject de meeste aandacht uit gaat naar de drie 'harde' aspecten geld, fiscus en arbeid, en vaak niet, of te weinig, naar het sociaal-emotionele aspect. Het handboek Bedrijfsovername behandelt alle aspecten aan de hand van voorbeelden en praktijkverhalen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via onderstaande aanmeldknop (na inloggen). Wilt u iemand meenemen naar deze bijeenkomst, bijvoorbeeld een overname-kandidaat? Geef dit door via mail naar ondernemersdesk@fnrs.nl .

Kosten voor deze bijeenkomst: Gratis voor FNRS-leden

Locatie

De Beek 125
3852 PL Ermelo

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.