Activiteit

Springcompetitie 2022

13 februari t/m: 27-03-2022
13 februari 2022 - 27 maart 2022
Evenement
9 november 2021 | 2 minuten lezen

LET OP: regiofinales afgelast! De halve finale en finale gaan wel door. Lees hier de update.

We zijn blij dat we kunnen laten weten dat de KNHS-FNRS Springcompetitie in 2022 weer door kan gaan. Dit jaar niet in het najaar, maar in januari gaan de regiofinales weer van start en willen we met zoveel mogelijk enthousiaste ondernemers en ruiters er weer een mooie editie van maken. De organisatie streeft ernaar om de manegeruiter het gevoel van een topruiter te geven. De goed georganiseerde accommodatie, een mooi parcours, goede juryleden en mooie prijzen maken de springcompetitie elk jaar weer tot een succes.

Tegenwoordig maken de meeste ruiters kennis met de paardensport via een manege. Nadat de basisvaardigheden zijn aangeleerd gaan ze door naar een eventuele springles. Als een ruiter hier plezier in heeft komen ze steeds een stapje verder en mogen ze hoger springen. Om uw fanatieke springruiters gemotiveerd en uitgedaagd te houden is het leuk om aan de KNHS-FNRS Springcompetitie deel te nemen. Voor uw bedrijf is het een mooie manier om naar buiten te treden als een actief en kwalitatief goed ruitersportcentrum. Daarnaast is de Springcompetitie een extra dienst waarmee nieuwe klanten worden aangetrokken en die de ruiter langer aan uw bedrijf bindt. Ruiters maken kans op de titel ‘Best springend manegeruiter van het jaar’ en uw bedrijf maakt kans op de titel ‘Beste springend ruitersportcentrum van het jaar’. Voordat we deze titels kunnen toekennen gaat er een heel traject aan vooraf.

Hoe werkt het?

Elk deelnemend ruitersportcentrum mag ruiters afvaardigen naar de regiofinales. Dit kunt u bijvoorbeeld doen aan de hand van een selectieronde op uw bedrijf. U schrijft een selectieronde uit en in alle categorieën (S40, S60 en S80):

  • Per categorie worden er maximaal 6 ruiters of amazones afgevaardigd naar de regiofinale (dus maximaal 18 per ruitersportcentrum).
  • De 12 hoogstgeplaatste deelnemers per categorie van de regiofinale gaan door naar de landelijke halve finale. Deze halve finale wordt centraal in Nederland georganiseerd. Tijdens de halve finale wordt de ‘Best springend ruitersportcentrum van jaar’ bekend gemaakt.
  • De beste 20 deelnemers per categorie gaan door naar de finale waar uiteindelijk per categorie de ‘Beste springend manegeruiter van het jaar’ wordt verkozen.

Wilt u meer inhoudelijke informatie over de springcompetitie? Vraag meer informatie via springcompetitie@knhs.nl of download het handboek hieronder.

Inschrijven

Inschrijven is niet meer mogelijk voor 2022. Wilt u nog op de wachtlijste geplaatst worden, neem dan contact op met de KNHS via springcompetitie@knhs.nl.

Locaties en data

Inmiddels zijn alle locaties en data bekend voor de KNHS-FNRS Springcompetitie 2022. Hieronder vindt u de verdeling.

   
Halve finale  
Zondag 13 februari 2022 Stal Groenendaal in Bunschoten
Finale  
Zondag 27 maart 2022 Nationaal Hippische Centrum in Ermelo
Lid worden?FNRS-bedrijvenWebshop