Column

Mark Tolboom: “Laat zien hoe jij voor jouw paarden en ruiters zorgt”

“Elk jaar opnieuw stellen wij tijdens de Open Manegedagen Stal Groenendaal open voor publiek. We nemen deel aan de Open Manegedagen omdat we het geweldig vinden om kinderen de kans te geven om bij ons op de manege te komen kijken, te genieten van de pony's en alles te laten zien wat we te bieden hebben. Om onze open dag te promoten maken we gebruik van een evenement dat een week voor de open dag plaatsvindt in het dorp. Tijdens dit evenement delen we buttons uit aan de kinderen die daar aanwezig zijn. Op deze buttons staat "VIP Open Manegedag", waarmee ze worden uitgenodigd om een week later naar onze open dag te komen.

Profielfoto van Lysanne Stoffer
Lysanne Stoffer
7 juni 2023 | 2 minuten lezen

Motiveren met beloning 

Om iedereen te motiveren, gebruiken we een stempelkaart. Op deze kaart staan activiteiten die tijdens de open dag kunnen worden gedaan, zoals pony's poetsen en ponyrijden. Wanneer een bezoeker alle activiteiten op de kaart heeft afgestempeld kan hij of zij gratis poffertjes krijgen. We hadden bijvoorbeeld een bezoeker die liever niet wilde ponyrijden, maar wel graag poffertjes wilde hebben. Uiteindelijk besloot hij toch om een rondje pony te rijden. Na afloop was hij helemaal enthousiast en had hij niet verwacht dat ponyrijden zo leuk zou zijn. Met dit enthousiasme ging hij vervolgens gratis poffertjes halen. 

 

Gratis meeliften 

We vinden de Open Manegedagen een geweldige manier om ons bedrijf te promoten. Door dit concept van de FNRS te gebruiken kunnen we meeliften op de promotie vanuit de FNRS. We willen ons onderscheiden en laten zien wat we te bieden hebben op ons bedrijf. Wat we erg prettig vonden is dat we zelf de inhoud van ons pakket konden samenstellen en aanpassen aan de wensen van onze doelgroep. We konden zelf bepalen welke doelgroep we wilden aanspreken in onze communicatie-uitingen. Ook hadden we de vrijheid om te kiezen welk promotiemateriaal en welke spelletjes we tijdens de Open Manegedag wilden gebruiken. Daarnaast konden we aangeven welke materialen we nog over hadden van voorgaande jaren, zodat deze niet opnieuw gedrukt hoefden te worden. 

 

Laat zien waar de passie begint

Wij als team vinden dat in deze tijd het extra belangrijk is om je bedrijf open te stellen voor bezoekers, omdat de paardensport steeds meer onder een vergrootglas komt te liggen. Het is een belangrijke taak voor mij als paardenprofessional om ervoor te zorgen dat iedereen met eigen ogen kan zien hoe goed ons team voor onze paarden en ruiters zorg.“

Mark Tolboom  
Eigenaar Stal Groenendaal 

Aftermovie 

Naast Mark vertellen ook Floris van Manege Ravenswaaij en Caroline van Manege Any Dale Hippique in de aftermovie waarom zij mee doen zo belangrijk en leuk vinden. Klik op de afbeelding om de aftermovie te bekijken.🎬

 

Aanmelden Open Manegedagen 2023

Doe met jouw bedrijf mee aan de Open Manegedagen en stel jouw deuren open tussen 15 en 24 september. Laat samen met alle andere manegehouders in Nederland zien wat paarden voor ons betekenen! We moeten het nú met elkaar gaan doen, want de urgentie is groter dan ooit! Meld je vóór 7 juli 2023 aan via onderstaande knop. 

Aanmelden Open Manegedagen