Q&A coronamaatregelen paardensport

SPECIFIEK OVERZICHT EN Q&A VAN ALLE MAATREGELEN DIE GELDEN VOOR DE PAARDENSPORT VANAF 9 JULI:

Update: 9 juni 21:00 uur

Op basis van de aangekondigde versoepeling tijdens de persconferentie van 18 juni gelden vanaf 26 juni de volgende specifieke maatregelen voor de paardensport. 

(klik hier voor de geldende overheidsmaatregelen in de sport)


PAARDRIJDEN, LESSEN, BUITENRITTEN EN TRAINING

1.  MAG JE PAARDRIJDEN EN JE PAARD VERZORGEN?

Het rijden van paarden, individueel en in groepsverband en lessen in groepen is zowel binnen als buiten toegestaan. Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1,5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening.

De volgende regels zijn zowel binnen als buiten van toepassing:

  1. Houd na het sporten 1,5 meter afstand (voor volwassenen vanaf 18 jaar)
  2. Houdt je aan de sociale en hygiëne maatregelen.

PAARDENSPORTACTIVITEITEN (ZOALS WEDSTRIJDEN)

1. ZIJN WEDSTRIJDEN TOEGESTAAN?

Wedstrijden zijn toegestaan en publiek mag aanwezig zijn, maar er moet wel onderling 1,5 meter afstand gehouden worden. Het sportprotocol van NOC*NSF geeft goede handvatten bij de organisatie van wedstrijden. Deze wordt begin volgende week aangepast en zal gepubliceerd worden op: https://nocnsf.nl/sportprotocol.

Wedstrijdorganisaties die in de komende weken een activiteit hebben aangevraagd worden per mail door de KNHS geïnformeerd. Vanaf 1 juli brengt de KNHS bij wedstrijdorganisaties weer wedstrijdafdracht in rekening.

Publiek bij wedstrijden- of trainingen blijft welkom, maar moet een vaste plaats hebben op 1,5 meter afstand van elkaar.


2. MOGEN ER ONDERLINGE MANEGE- EN VERENIGINGSACTIVITEITEN GEORGANISEERD WORDEN?

Nee, onderlinge manege- en verenigingsactiviteiten mochten tot en met 30 juni georganiseerd worden. 

3. MOGEN PAARDENSPORTACTIVITEITEN MET BEOORDELINGS- EN MEETMOMENTEN GEORGANISEERD WORDEN?

Ja er mogen paardensportactiviteiten met beoordelings- en meetmomenten georganiseerd worden in de huidige vorm tot en met 30 juni. Klik hier voor een overzicht van alle paardensportactiviteiten van 5 t/m 30 juni 2021. Daarna start de KNHS een nieuwe pilot Meetmomenten. Lees hier meer over de pilot meetmomenten.


4. BLIJFT HET MOGELIJK OM ONLINE DRESSUURPROEVEN TE LATEN BEOORDELEN?

Ja, het is mogelijk om dressuurproeven t/m de klasse L2 online te laten beoordelen. Daarnaast moeten er minimaal 5 winstpunten op een fysiek meetmoment of wedstrijd behaald worden om voor promotie naar een hogere klasse in aanmerking te komen.

5. GAAT DE HIPPIADE DOOR?

De Hippiade gaat door.

VOOR ONDERNEMERS EN ACCOMMODATIEHOUDERS
 

1. MAG MIJN HORECA/KANTINE OPEN?

Horeca en sportkantines bij sportaccommodaties mogen zowel binnen als buiten gasten ontvangen. Beperkte openingstijden (van 6.00 tot 0.00 uur) worden gehanteerd. Een registratie en checkgesprek zijn verplicht. Er moet 1,5 meter afstand tot elkaar gehouden worden.


2. WELKE HULPMIDDELEN ZIJN ER BESCHIKBAAR VOOR ONZE ACCOMMODATIE?

De KNHS en FNRS hebben voor verenigingen en FNRS-ondernemers verschillende communicatiematerialen ontwikkeld. Deze zijn hier te downloaden. Heb je liever een gedrukt exemplaar, neem dan contact op met de ondernemersdesk van de FNRS.


Onder voorbehoud van wijzigingen
Bovenstaande informatie is gebaseerd op de informatie die op dit moment bij ons bekend is. Wij blijven informatie over de overheidsmaatregelen actualiseren indien nodig. 


Vertegenwoordigers Sectorraad Paarden
De Sectorraad Paarden vertegenwoordigt en behartigt de collectieve belangen van de hippische organisaties die actief zijn in de Sport, Fokkerij en de Ondernemers. Het bestuur van SRP bestaat uit voorzitter Guusje ter Horst en vertegenwoordigers van de dragende organisaties uit Sport, Fokkerij en de Ondernemers: KNHS, LTO Nederland, FNRS, KWPN, Koepel Fokkerij, FNHB en SNDR.

Bekijk de specifieke uitwerking van de coronamaatregelen ook de bij dragende organisaties:

Sport

KNHS

Ondernemers:

FNRS

LTO Nederland

FNHB

Fokkerij:

KWPN

KOEPEL FOKKERIJ

Draf- en rensport: 

SNDR

Lid worden?FNRS-bedrijvenVoor ruiters2