Praktijkvoorbeelden ondernemers

Wat kunt u de komende tijd doen en hoe kunt u uw ruiters de komende periode toch blijven betrekken bij uw bedrijf?

Wat kunt u de komende tijd doen en hoe kunt u uw ruiters de komende periode toch blijven betrekken bij uw bedrijf?

Nu bij veel maneges de deuren gesloten zijn, is het ineens angstvallig stil op de bedrijven. De dagelijkse drukte van alle ruiters en bezoekers die langs komen om de paarden en pony’s te knuffelen, poetsen of rijden maakt nu plaats voor een lege kantine en rijbaan. De verzorging van de paarden gaat nog steeds dag en nacht door. Niemand weet precies hoelang deze situatie gaat duren. Wat kunt u de komende tijd doen en hoe kunt u uw ruiters de komende periode toch blijven betrekken bij uw bedrijf? Hieronder een aantal ideeën van andere hippische ondernemers:

Wat kunt u zelf doen?

  • Maak een plan waarbij het voor ruiters mogelijk is om lessen in andere periodes en op andere manieren in te halen of in te wisselen. Dit kan dan bijvoorbeeld in de zomervakantie. Om de inhaalmogelijkheden te spreiden kunt u bijvoorbeeld de geldigheidsduur voor het inhalen verlengen naar één jaar. Denk ook aan mogelijkheden om bijvoorbeeld rijlesuren in te kunnen wisselen voor andere activiteiten later in het jaar. Bijvoorbeeld een start bij een wedstrijd, deelname aan een clinic, dagkamp of andere activiteit.
  • Gebruik de tijd (noodgedwongen) om klussen af te ronden die zijn blijven liggen of die normaal tussen de bedrijven door moeten. Spuit de stallen schoon of geef ze nu die lang uitgestelde schilderbeurt. 
  • Benut de tijd om juist nu de bedrijfsstrategie te evalueren en nieuwe commerciële plannen te schrijven. Het bedenken van nieuwe activiteiten voor als uw bedrijf weer open mag geeft energie.

 
Wat kunt u doen voor uw ruiters?

Lid worden?FNRS-bedrijven