Over ons

Wij zijn de FNRS. De Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. Opgericht in 1930 en sindsdien partner van honderden hippisch ondernemers. Van manegehouders tot pensionstaleigenaren. Groot en klein, door het hele land. De FNRS is een branchevereniging. We vertegenwoordigen ruim 400 paardenbedrijven in heel Nederland. Alle hippische bedrijven kunnen zich aansluiten, mits ze voldoen aan onze normen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en dierenwelzijn. Zo houden we de kwaliteit van de hippische sector hoog.

Wij zijn de FNRS. De Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. Opgericht in 1930 en sindsdien partner van honderden hippisch ondernemers. Van manegehouders tot pensionstaleigenaren. Groot en klein, door het hele land. De FNRS is een branchevereniging. We vertegenwoordigen ruim 400 paardenbedrijven in heel Nederland. Alle hippische bedrijven kunnen zich aansluiten, mits ze voldoen aan onze normen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en dierenwelzijn. Zo houden we de kwaliteit van de hippische sector hoog.

Onze leden ondersteunen we op een persoonlijke manier. Met praktische zaken, bijvoorbeeld in de vorm van standaardcontracten en advies, maar ook door de sector te vertegenwoordigen richting maatschappij en politiek. En we hebben een groot adresboek met interessante partners voor hippisch ondernemers, waar onze leden profiteren van zowel korting als met kennis.

Netwerk

We vormen ook een netwerk van ondernemers. Met zijn allen zijn we goed voor vele jaren hippische ervaring. Daarom organiseren we het hele jaar door bijeenkomsten, workshops en evenementen. Met interessante sprekers, maar ook altijd ruimte om onderling kennis uit te wisselen. Samen staan we tenslotte sterker.

Missie

De FNRS is de branchevereniging voor professionele hippische ondernemers. De FNRS behartigt de belangen van ondernemers richting externe partijen, biedt individuele diensten aan leden en werkt aan de ontwikkeling van de branche. Centrale thema's zijn kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Klant, paard en ondernemer staan daarbij centraal.

Visie

De FNRS streeft naar een gezonde paardensportsector, waarbij zoveel mogelijk mensen paardrijden en ondernemers een gezonde economische exploitatie hebben. De paardensport is laagdrempelig en zo toegankelijk mogelijk voor de gehele Nederlandse samenleving. De paardensport is een unieke sport, met emotie en beleving van paard en natuur. Een FNRS-ruitersportcentrum heeft de zaken organisatorisch, bedrijfsmatig en qua welzijn, veiligheid en opleiding goed op orde. Nieuwe ruiters maken op een verantwoorde en plezierige manier kennis met de manege, het paard, het rijden en alles wat daarbij komt kijken.

Ruiters blijven verbonden door een gepast aanbod dat continu in ontwikkeling is en waarbij rekening wordt gehouden met speciale doelgroepen. Mensen rijden bij een FNRS-ruitersportcentrum hun leven lang paard op een plezierige, veilige en kwalitatief goede manier. FNRS-ruitersportcentra staan voor een constructieve samenwerking met andere partijen, zoals scholen, gemeenten en andere sportaanbieders.

                                        

Het FNRS-team heeft veel ervaring in de hippische sector. Als ruiter, ondernemer of een combinatie van beide. We weten hoe het is om hard te werken, waarin een paardenbedrijf verschilt van andere ondernemingen en hoe het is om na een lange dag een laatste ronde door de stallen te lopen. Echte paardenmensen, dus. En dat bent u waarschijnlijk ook. We leren u graag persoonlijk kennen, zodat we weten wat er op uw erf speelt en waar we u bij kunnen helpen.

Ledenraad en bestuur

Onze ledenraad bestaat uit in totaal 19 gepassioneerde hippische ondernemers. Zij komen minimaal 4 keer per jaar samen om te vergaderen en te brainstormen over de FNRS en de gehele hippische sector. Benieuwd welke ondernemers uit uw regio zich sterk maken voor de sector? U vindt hiernaast een overzicht van alle ledenraadsleden.

Het bestuur van de FNRS is verantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid en legt minstens een keer per jaar verantwoording af aan de leden, die vertegenwoordigd worden door de ledenraad. De voorzitter van het bestuur is belast met de leiding van de ledenraadsvergaderingen. Besluiten worden in meerderheid van stemmen genomen, waarbij de voorzitter geen stemrecht heeft. Wij stellen het bestuur graag kort aan u voor.

Constans Manganas – voorzitter

Constans is eigenaresse van Stal Panta Rhei in Waverveen. Daarnaast runt Constans een hapotomie praktijk. Namens FNRS heeft zij een zetel in de Sectorraad Paarden en is bestuurslid bij het Keurmerk Paard & Welzijn (KPW)

Vincent Valk – penningmeester

Als eigenaar van een van de oudste en bekendste maneges van Nederland weet Vincent als geen ander wat er komt kijken bij het runnen van een paardenbedrijf. Vincent is tevens bestuurslid bij de de Stichting Veilige Paardensport.

Henk Berghuis – bestuurslid

In het dagelijks leven is Henk, samen met zijn vrouw Christel, de eigenaar van Manege de Fruithof in Heteren.

Rianne Sibma – bestuurslid

Rianne is mede-eigenaresse van Stal Sibma, manege, trainings- en handelsstal in Rottum. Op haar eigen bedrijf houden ze zich naast de manegeactiviteiten bezig met het fokken en trainen van Friezen paarden.

Arno Julsing - bestuurslid

Na een jarenlange loopbaan bij de Amsterdamse politie, onder andere als Chef Bereden Politie en Hondengeleiders, heeft Arno zowel veel management- als paardenervaring. Deze ervaring komt goed van pas als FNRS-bestuurslid.

Lid worden?FNRS bedrijven