Nieuws

Subsidieregeling Praktijkleren opengesteld

2 juni 2021 | 2 minuten lezen

Vandaag, 2 juni 2021, opent de Subsidieregeling Praktijkleren. Tot begin september kunnen erkende leerbedrijven subsidie aanvragen voor de begeleiding van hun leerling-werknemers in het schooljaar 2020-2021. Het aanvragen van de Subsidieregeling Praktijkleren kan echter alleen nog maar met eHerkenning niveau 3. De Subsidieregeling praktijkleren stimuleert werkgevers om praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen aan te bieden. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) stelt jaarlijks € 205 miljoen beschikbaar. De subsidie van maximaal € 2.700 per praktijk- of werkplaats is een tegemoetkoming in:

  • de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student;
  • de loon- of begeleidingskosten.

De subsidie biedt een tegemoetkoming in de kosten tijdens de praktijkbegeleiding en is maximaal € 2.700 per praktijk- of werkleerplaats per schooljaar. De hoogte van de subsidie hangt af van het aantal weken waarin de deelnemer praktijkbegeleiding kreeg in het school-/studiejaar. U vraagt de subsidie na afloop van de begeleiding aan.

Extra subsidie bbl-leerplek sectoren landbouw, horeca en recreatie

De Subsidieregeling praktijkleren wordt in de studiejaren 2019-2020 tot en met 2021-2022 uitgebreid met een extra compartiment. Voor erkende leerbedrijven in de sectoren landbouw, horeca en recreatie die een bbl leerplek aanbieden komt extra subsidie beschikbaar. De hoofdactiviteit van het erkende leerbedrijf dat de opleiding in de praktijk verzorgt, moet bij de Kamer van Koophandel geregistreerd staan onder één van de SBI-codes voor landbouw, horeca of recreatie. 

Lees meer over deze extra subsidie.

eHerkenning registeren

Om gebruik te maken van diensten van de overheid heeft u vanaf 1 juli eHerkenning niveau 3 nodig. Waarschijnlijk beschikt u op het moment al over een eHerkenningsmiddel, maar de kans is groot dat u hiermee alleen werkzaamheden op niveau 1 of 2 kunt uitvoeren. Om uw gegevens beter te beschermen is voortaan eHerkenning3 vereist. Dit niveau is dus ook nodig als u de subsidie Praktijkleren wilt aanvragen.

Praktijkleren aanvraag 2020-2021

Wilt u geen subsidie mislopen? Zorg dan dat u op tijd over eHerkenning3 beschikt. Afhankelijk van de drukte en de leverancier die u hiervoor kiest kan het tot enkele weken duren voordat uw nieuwe middel binnen is.

Wilt u uw aanvraag door Subsidiefocus laten verzorgen, dan is het belangrijk dat u tijdig een ketenmachtiging afgeeft. Ook deze ketenmachtiging registreert u bij elke gecertificeerde leverancier van eHerkenningsdiensten.

Geen gedoe

Wilt u graag gebruikmaken van de regeling Praktijkleren, maar heeft u geen zin in gedoe? Subsidiefocus, dochter van onze FNRS-partner ABAB Accountants & Adviseurs neemt u de werkzaamheden graag uit handen. Dat doen we ook nog eens op basis van no cure, no pay. Neem voor meer informatie contact op met Mariska Teurlings, consultant subsidies, via 073-6465475 of mariska.teurlings@subsidiefocus.nl.

Lid worden?FNRS-bedrijven