Nieuws

Gratis advies met SABE-regeling

Vanaf 31 mei kunnen ondernemers aanspraak maken op een voucher voor gratis advies ter waarde van € 1.500 via de Subsidiemodule Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie (SABE2). U kunt deze voucher inzetten voor onafhankelijk advies of scholing, op het gebied van onder andere duurzame landbouw, persoonlijke ontwikkeling en bedrijfsplannen. De regeling opent op 31 mei a.s. en kan tot en met 31 augustus worden aangevraagd. Let op! Wees er snel bij, want de eerste opening deze regeling vorig jaar zat dezelfde dag nog vol!

31 mei 2021 | 2 minuten lezen

Ondernemers met als hoofdactiviteit één van deze SBI-codes kunnen aanspraak maken op de regeling: 011, 012, 013, 014, 015 en 016. Voor hippische ondernemers geldt dat voornamelijk de SBI-code 014 Fokken en houden van dieren, waar SBI-code 0143 Fokken en houden van paarden onder valt, mogelijkheden biedt om gebruik te maken van deze SABE-regeling.

De SABE-regeling bestaat uit vier onderdelen:

1. Advies over duurzame landbouw

2. Volg een cursus

3. Volg opleiding tot bedrijfsadviseur

4. Samen leren en kennis delen in projecten

U formuleert van te voren adviesvraag. Voor hippische ondernemers kan dit bijvoorbeeld een adviesvraag zijn over het verbeteren van diergezondheid en dierenwelzijn, het herstel van biodiversiteit of de ontwikkeling vaardigheden van medewerkers.

Voorwaarden aanvraag SABE2 voucher

Voor het aanvragen van de voucher gelden de volgende voorwaarden:

  • U krijgt in een kalenderjaar één keer een voucher voor advies of een cursus. U kunt niet voor beide een voucher krijgen. Heeft u voor 1 januari 2021 een besluit tot goedkeuring van voucheraanvraag SABE1 Advies en cursus voor agrariërs ontvangen? Dan kunt u in 2021 een nieuwe subsidieaanvraag indienen en een voucher toegekend krijgen.
  • U krijgt het advies van een erkende bedrijfsadviseur.
  • Krijgt u het advies in een groep? Dan mag de groep niet groter zijn dan vijftien deelnemers.

Is het maximaal aantal uitgereikte vouchers bereikt? Dan worden de aanmelders op de dag van overtekenen geloot.

Keuze meerdere aandachtsgebieden

U heeft de keuze uit meerdere aandachtsgebieden. FNRS-partner ABAB Accountants en Adviseurs heeft gecertificeerde bedrijfsadviseurs in dienst om deze voucher in te kunnen wisselen.

Subsidieaanvraag indienen

Meld u vanaf 31 mei 2021 aan voor de subsidieregeling via het e-loket van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). De toekenning van de vouchers gaat op volgorde van inschrijving. De voucher is een jaar geldig. Het is belangrijk dat u vooraf een duidelijke adviesvraag formuleert en weet bij welke gecertificeerde bedrijfsadviseur u daarmee terecht kunt. Heeft u al een aanvraag gedaan en kiest u toch voor een andere erkende bedrijfsadviseur of aandachtsgebied? Dan kunt u achteraf een wijzigingsverzoek indienen.

Bekijk de instructiefilm van RVO over het zelf aanvragen van deze subsidie.

Meer weten?

Wilt u dat ABAB de subsidieaanvraag voor u verzorgt? Geef dan nu uw naam, aandachtsgebied en formulering van de adviesvraag door aan uw contactpersoon bij ABAB of neem contact op met Antoine Wouters van den Oudenweijer via telefoonnummer 0492-579815 of stuur Antoine een e-mail.

Lid worden?FNRS-bedrijven