Nieuws

Aanmelding verkiezing Hippische Ondernemer gestart

19 maart 2021 | 1 minuut lezen

De verkiezing ‘Hippische Ondernemer van het Jaar’ is de laatste jaren steeds belangrijker geworden in de paardenwereld. De organisatie wil succesvolle ondernemers de erkenning geven die ze verdienen. Tevens beoogt het initiatief om andere ondernemers in het land te inspireren door nieuwe inzichten en ideeën op te doen. Elkaar beter maken, daar gaat het om!

De verkiezingsronde voor 2021 is weer gestart en tot 3 mei kunnen hippische ondernemers ingeschreven worden. Iedereen kan zijn of haar eigen bedrijf of het bedrijf van een ander aanmelden. Mits men aan de gestelde voorwaarden en criteria voldoet. Naast het podium dat de winnaar krijgt,   ontvangt de winnaar diverse andere waardevolle prijzen.

Wie kan er meedoen?

Deelnemers aan de verkiezing dienen te voldoen aan de volgende voorwaarden:  heeft de hippische ondernemer een (hoofd)vestiging in Nederland;  is hij/zij lid van een brancheorganisatie, die deel uitmaakt van FNHB, FNRS of LTO, oefent hij/zij een bedrijf uit voor eigen rekening en risico en haalt hij zijn hoofdinkomen uit het hippisch bedrijf;  Is hij/zij bereid om aan een vertrouwenspersoon beperkte inzage te geven in de financieel economische gegevens van het bedrijf. Deze blijven strikt vertrouwelijk. Ondernemers in een tak waar het niet voor de wind gaat, maar die hun bedrijf toch boven de middelmaat weten uit te tillen, maken zeker ook kans op de prijs.

Enkele winnaars uit de afgelopen 16 jaren: Ponymanege Equito, Team Nijhof, Stal van Baalen, Manege Prinsenstad, VHL Stables, Stal De Kroo, Stal Hendrix, Manege ’t Halster en Stal Witte.      

De criteria

De verkiezing wordt georganiseerd door de Stichting HIP en vakblad De Hippische Ondernemer. De jury beoordeelt het ondernemerschap aan de hand van criteria zoals: klantgerichtheid , onderscheidend en innovatief vermogen, aandacht voor kwaliteit (dierwelzijn en veiligheid), deelname aan collectieve regelingen binnen de sector, personeelsbeleid en bijscholing, behaalde en het te verwachten financiële rendement.

Meer informatie over de verkiezing, inschrijving alsook de wijze waarop het bedrijf gescreend wordt, kunt u hier vinden. Wenst u een deelname formulier toegezonden te krijgen,  neemt u dan contact op met: Secretariaat Stichting HIP, Esther Tacken: info@stichtinghip.info, t: 013-509 1666

Lid worden?FNRS-bedrijven