Nieuws

Webinar rhinopneumonie na uitbraak in Valencia

De rhinopneumonie uitbraak in Valencia roept veel vragen op bij paardenhouders en dierenartsen. Wat is de huidige status en wat kunt u zelf doen als u een paard van rhinopneumonie verdenkt?

3 maart 2021 | 1 minuut lezen

Donderdagavond 4 maart a.s. van 20.30 tot 21.30 uur geven wij u namens GD, faculteit Diergeneeskunde, KNHS, FNRS en Eisma een korte update over de status van rhinopneumonie in Valencia en wat dat inhoudt voor de paardenhouderij in Nederland.
Haike Blaauw (FNRS) zal de avond voorzitten. Kees van Maanen (GD) vertelt u de huidige status van rhinopneumonie in Europa. Wat is het, hoe verspreidt het zich en hoe kunt u testen? Marianne Sloet van Oldruitenborgh-Oosterbaan (fD) neemt u mee in het klinische beeld van de neurologische vorm, hoe te behandelen en belangrijker nog: wat u kunt doen om een uitbraak zo goed mogelijk te managen en zo mogelijk te voorkomen. Iris Boelhouwer (KNHS) vertelt wat het inhoudt voor de Nederlandse (top)wedstrijdsport.

Programma webinar rhinopneumonie

20.30 uur Haike Blaauw (directeur FNRS) opening
20.35 uur Kees van Maanen (veterinair microbioloog, GD): vertelt u de huidige status in Europa, wat is rhinopneumonie, hoe verspreidt het zich en hoe kunt u het testen?
20.50 uur Marianne Sloet van Oldruitenborgh-Oosterbaan (hoogleraar inwendige ziekten paard, fD) neemt u mee in hoe de paardenhouder de ziekte kan herkennen, managen en zo mogelijk voorkomen.
21.05 uur Iris Boelhouwer (KNHS) vertelt wat het inhoudt voor de Nederlandse (top)wedstrijdsport.
21.10 uur Beantwoorden vragen vanuit de chat.

Wilt u deelnemen aan dit kosteloze webinar?

Meld u dan aan via DEZE link. 

Lid worden?FNRS-bedrijven