Nieuws

Column van een ondernemer: Vivian van der Maat

2 maart 2021 | 2 minuten lezen

Ervaring in verschillende branches

Sinds kort mag ik mij het jongste bestuurslid van de FNRS noemen en dat vind ik een eer. Ik wil mij dan ook graag voorstellen zodat de leden van de FNRS wat meer over mij te weten komen. Ik ben, samen met mijn ouders, eigenaresse van paardensportcentrum Zilfia’s Hoeve in Houten. Zilfia’s Hoeve is een rasecht familiebedrijf in het midden van het land. Mijn opa Cor en oma Fie zijn begonnen met een boerderij en later overgestapt naar louter paarden. De Zilfia’s Hoeve bestaat uit een manege, pensionstal en restaurant Tante Fie. Ik ben enorm trots op ons bedrijf en hoe het er nu staat. Alles over de Zilfia’s Hoeve kunt u lezen in het praktijkverhaal op onze website.

Voordat ik thuis het stokje overnam, ben ik werkzaam geweest in commerciële functies bij onder andere Makro, Hanos en verschillende automotive bedrijven. Doordat ik in meerdere branches heb gewerkt, heb ik veel ondernemingsstijlen gezien. Deze ervaring en mijn open en brede blik neem ik mee in mijn nieuwe bestuursfunctie bij de FNRS.

Passie voor het vak

Alle vraagstukken met betrekking tot stikstof, dierenwelzijn, I&R en de hippische onderneming van de toekomst trekken mijn aandacht en dat is ook iets waardoor ik getriggerd werd om als bestuurslid toe te treden. Zorgen dat je als ondersteunende factor werkt zodat de ondernemer kan blijven doen waar hij goed in is. We moeten als FNRS de ruiters, die recreatief rijden op de FNRS-ruitersportcentra, motiveren en ervoor zorgen dat zij nog meer  de toegevoegde waarde zien van het rijden bij een bedrijf dat aangesloten is bij de FNRS. We zijn een prachtige sector die floreert in welke hoedanigheid dan ook. Het is aan de FNRS om de juiste ingrediënten op de plank te hebben liggen zodat we in zijn totaliteit van manegebedrijf tot aan (top)sportbedrijf, hetzelfde beeld uit kunnen stralen naar de buitenwereld.  Uiteindelijk is ieder met passie voor paarden zijn vak aan het beoefenen en de FNRS moet daar als een bracheorganisatie voor klaarstaan. Dankzij de leden van de FNRS kunnen we in vele posities toetreden als een serieuze gesprekspartner. Hierdoor kunnen we, met de vragen en zorgen vanuit de leden, dicht bij het vuur zitten en deze belangen sterk behartigen.

In mijn periode als bestuurslid hoop ik bij te kunnen dragen aan een nog sterkere FNRS waarbij onze kracht als partner voor elk bedrijf in de paardensport, nog meer naar boven komt en versterkt wordt. We moeten met elkaar blijven kijken waar we ondernemers mee kunnen blijven bedienen en ondersteunen. Hoe we als één brancheorganisatie de uitstraling en beleving van de paardensport een sterke en positieve uitstraling kunnen geven.

Lid worden?FNRS-bedrijven