Nieuws

Succesvolle tweede Topsportbijeenkomst

6 december 2019 | 1 minuut lezen

Op maandag 19 november vond de tweede Topsportbijeenkomst plaats bij Academy Bartels.

Haike Blaauw, directeur FNRS, praatte de deelnemers bij over de laatste FNRS ontwikkelingen en de vorderingen met betrekking tot het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) en deelname aan het Nationaal Sportakkoord. Tevens gaf hij een toelichting over de ontwikkelingen binnen het European Horse Network en in het Europese Parlement in Brussel. Ook daar staat de paardensector, en met name welzijn, op de agenda.

Vervolgens kwam Patrick van Aert van ABAB aan het woord en nam de aanwezigen mee door de Hippische Monitor en de kengetallen uit de branche. Het vergelijken van cijfers met soortgelijke bedrijven kan voor nieuwe inzichten zorgen binnen uw hippische onderneming. Een bruggetje naar de nieuw ontwikkelde kostprijsberekening Pension/Trainingspaard van de FNRS was hierdoor snel door Patrick gemaakt.

Anita de Ruiter, Accountmanager FNRS, gaf uitleg over de FNRS Kostprijsberekening module en over het werken met een managementsysteem voor de bedrijfsvoering.

Na de presentatie en rondleiding over het gastbedrijf was het tijd voor het delen van ervaringen, visie en problematiek omtrent  bedrijfsvoering en kostprijsberekening. Er ontstond een levendige en open discussie waarin vooral duidelijk werd dat het goed doorrekenen en het hebben van een gedetailleerd overzicht van alle werkzaamheden die verricht worden op en om een trainingsstal van cruciaal belang zijn. Een goed managementsysteem waarin de bedrijfsvoering wordt vastgelegd geeft een dergelijk inzicht en levert naast tijd ook geld op. Ook hierin mochten de deelnemers meekijken in het systeem watde familie Bartels hiervoor gebruikt. Bijkomend voordeel van dergelijk systeem is dat ook alles in het kader van welzijn met betrekking tot de paarden vastgelegd wordt. Voor u als ondernemer prettig maar ook voor de groom en de eigenaar van het paard is dit handig.

Na een heerlijke stampottenmaaltijd en een goed glas wijn keerden de deelnemers rond zeven uur weer huiswaarts.

Lid worden?FNRS-bedrijven