Nieuws

Column van een ondernemer: Debby Schippers - van de Vorle

8 januari 2021 | 2 minuten lezen

Faciliteiten bepalen niet succesformule hippisch bedrijf

"Denken in oplossingen en niet in problemen. Voor ieder probleem is een oplossing te vinden. Dat is wat mijn team, de klanten en ik het afgelopen jaar hebben bewezen.

Het jaar 2020 begon als ieder ander jaar daarvoor, vol goede moed, nieuwe ideeën en leuke activiteiten in het vooruitzicht, maar ineens was daar begin maart COVID-19.

Dit betekende ook voor ons dat wij in totaal 10 weken onze kinderen moesten missen. Al die 10 weken zijn alle klanten ons trouw gebleven en hebben ons gesteund op alle mogelijke manieren. In die periode zijn wij zelf erg druk geweest, met het wekelijks uitbrengen van de Stal Deb Glossy, prijsvragen, quizzen, tips en weetjes om de kinderen toch bezig te houden met hun hobby en liefde voor de paarden.

In mei ging het licht weer op groen voor de kinderen, ze mochten weer doen wat ze het allerleukste vinden… paardrijden.

Wij hebben in de tijd van de lockdown achter de schermen een online systeem ontwikkelt, zodat de kinderen zich zelfstandig konden inschrijven voor privélessen of buitenritten. Zo konden de klanten alle gemiste lessen na de lockdown inboeken en inhalen.

De intelligente lockdown hadden we overwonnen en het leek erop dat alles weer terug naar het “oude normaal” zou gaan. Totdat daar in december wéér verandering in kwam, de harde lockdown. We mochten dit keer gelukkig wel open blijven, maar dit hield in dat er alleen nog maar in de buitenbaan gereden mocht worden.

Geen probleem met alleen een buitenbaan

Voor ons geen probleem. Wij beschikken enkel en alleen over een buitenbaan, wél met een optimale eb- en vloedbodem. Natuurlijk hebben wij ook wel eens het probleem dat de bodem is nat geregend, maar over het algemeen is de baan na een paar uurtjes weer droog. Daar waar een probleem zich voordoet bij slechte weersomstandigheden, denk hierbij aan harde wind in combinatie met veel regen, sneeuw, onweer of te warm, stellen wij en de klanten ons flexibel op. Alle gemiste lessen mogen worden ingehaald. Gelukkig hebben we sinds augustus 2020 ManegePlan. Klanten kunnen zelf online alle inhaallessen inboeken via hun persoonlijke pagina op ManegePlan.

Met de regels omtrent corona is er voor ons veel puzzelwerk bij gekomen. Alle lessen voor personen vanaf 18 jaar zijn nu opgesplitst in privélessen van 30 minuten met een maximum van 2 klanten. Dit is met 250 actieve ruiters een behoorlijke puzzel, maar week na week krijgen wij de planning weer rond!

Voor vele collega’s is deze lockdown een enorme domper, omdat de buitenbaan vaak niet optimaal is in de winterperiode. Ik heb vele collega’s gehoord dat het niet veilig zou zijn om nu met de paarden in de buitenbaan te moeten rijden. Voor ons het geen enkel probleem, onze paarden weten niet beter, de klanten weten niet beter, maar wij als instructie weten ook niet beter. Onze paarden doen niets uit op schaduwen, konijnen buiten de baan, harde wind, verkeer op de openbare weg, vuurwerk en noem alle denkbare bakspoken maar op. Ik besef mij heel goed dat dit een groot voordeel is voor ons.

Faciliteiten bepalen niet de succesformule

Ik zie het ontbreken van een binnenbaan zeker niet als een tekortkoming voor het bedrijf en denk dat niet de faciliteiten van het bedrijf de succesformule zijn, maar dat de liefde voor de paarden, de sfeer op stal en de kwaliteit van lesgeven, de belangrijkste basis zijn om bij ons te willen rijden.

Door deze bizarre omstandigheden, zoals corona wordt er veel flexibiliteit vereist, maar we roeien met de riemen die we hebben en zijn er tot op heden altijd samen uitgekomen.

Lieve collega’s, ik hoop dat ondanks alle tegenslagen jullie deze periode goed doorstaan en ik wens dat 2021 voor iedereen weer een goed jaar mag worden."

Liefs,

Debby Schippers - van de Vorle
Stal Deb, Winterswijk

Lid worden?FNRS bedrijven