Nieuws

FNRS aanwezig bij World Horse Welfare Conference 2019

Profielfoto van Demi Uijtewaal
Demi Uijtewaal
15 november 2019 | 1 minuut lezen

Woensdag 13 november vond de World Horse Welfare Conference plaats in Londen. Vanuit de FNRS was directeur Haike Blaauw hierbij aanwezig.

Het thema voor dit jaar was ‘Who is responsible?’ en had dus alles te maken met de verantwoordelijkheid bij misstanden. Er werd ingezoomd op verschillende onderwerpen bij het thema, maar voornamelijk ging het over de verantwoordelijkheid van misstanden en bij wie dan de aansprakelijkheid van het dier ligt.

Daarnaast was er een uitgebreide paneldiscussie waarin bitloze optomingen het onderwerp waren. De panelleden bestonden uit verschillende hippische professionals zoals topsporters en dierenartsen. De conclusie van deze discussie was dat bitloos rijden voor meer druk zorgt bij paarden en niet fijner is voor het paard dan een hoofdstel met bit. Tot slot eindigde de discussie over de basisvoorwaarde voor paarden en daarbij waren alle panelleden het over eens dat paarden altijd behoefte hebben en moeten beschikken over food, friends en freedom. Oftewel voedsel, vrienden en vrijheid.