Nieuws

Hester Bransen ontvangt HIP Award van schaatsicoon Timmer

17 september 2019 | 1 minuut lezen

Tijdens het grote KNHS instructeurscongres op Horse Event in Expo Haarlemmermeer werd op zondag 15 september voor de eerste keer de hippische docent/instructeur van het jaar gekozen. Meervoudig Olympische medaille winnaar Marianne Timmer overhandigde de prijs en vertelde de ruim 300 aanwezige paardentrainers en instructeurs over haar eigen ontwikkeling van topsporter tot trainer en coach. Winnares Hester Bransen van het bedrijf ‘Ruitergevoel’ nam de prijs geëmotioneerd in ontvangst.

Jury voorzitter Gonneke Leereveld: “Er waren bijna 100 deelnemers aan de verkiezing ‘Hippische docent/instructeur van het Jaar’, die waren aangemeld door hun school, vereniging of manege.  Omdat ze allemaal een passie en liefde hebben voor hun vak, was de keuze heel moeilijk. Samen met mijn mede-juryleden, de Olympische dressuurruiter Patrick van der Meer en MBO hoofd docent Johan Folmer, hebben wij alle aanmeldingen zorgvuldig bekeken en beoordeeld aan de hand van het reglement dat de organiserende Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten) had vastgesteld.

De jury was onder de indruk van de gedrevenheid van de winnares. Hester Bransen heeft niet alleen passie voor haar vak, maar inspireert en deelt haar kennis met duizenden ruiters via haar online cursussen en e-book, combineert ondernemerschap met docentschap bij het Wellantcollege in Houten en gebruikt technologische innovatie door inzet van een simulatie paard in haar lessen. Ze traint ruiters van basis tot Grand Prix niveau en start zelf paarden in de wedstrijdsport. Ze weet een breed publiek te interesseren op basis van een duidelijke visie op de paardensport en werkt aan haar eigen ontwikkeling”, aldus de juryvoorzitter. De winnares kreeg uit handen van Bastiaan Pellikaan, bestuurslid van de Stichting HIP, de fraaie HIP AWARD en van Marianne Timmer een cheque die ze kan aanwenden voor de verdere ontwikkeling van zichzelf of haar projecten. 


Foto:  Bastiaan Pelikaan (Aeres) Gonneke Leereveld (jury) Marianne Timmer (drievoudig Olympisch kampioen) feliciteren Hester Bransen. 

Lid worden?FNRS-bedrijven