Nieuws

BHV, is uw bedrijf nog up-to-date?

5 november 2020 | 2 minuten lezen

Het in orde hebben van de juiste BHV papieren, we kunnen ons voorstellen dat u hier niet dagelijks over nadenkt. Toch zit het gevaar op een hippische bedrijf zowel in kleine als in grote hoeken en is het belangrijk dat u en uw medewerkers weten hoe ze moeten handelen tijdens een gevaarlijke situatie. Het is daarom erg belangrijk dat u als werkgever ervoor zorgt dat u en uw medewerkers over een geldig BHV diploma beschikken. Naast het behalen van een BHV diploma is het ook nog eens van belang dat u regelmatig een herhalingscursus blijft volgen zodat het diploma geldig blijft. Maar hoe zit het ook al weer precies en waar kunt u terecht?

BHV verplichting voor FNRS leden

Als FNRS-lid bent u in bezit van het Veiligheidscertificaat van Stichting Veilige Paardensport. In het handboek van SVP staat het volgende vermeld omtrent de bedrijfshulpverlening: “Elke certificaathouder is verplicht om doeltreffende maatregelen te nemen op het gebied van bedrijfshulpverlening. Het door de Arbowet voorgeschreven aantal bedrijfshulpverleners dient op de accommodatie aanwezig te zijn. Organisaties die volledig draaien op vrijwilligers hoeven niet over een BHV-er te beschikken. Dit moet wel als er minimaal 1 werknemer in dienst is.”

De meeste hippische ondernemers hebben werknemers in dienst en dienen dus te beschikken over werknemers die een BHV diploma hebben. Het is gebruikelijk dat u dit als werkgever aanbiedt aan uw medewerkers.

Noodgevallen binnen de hippische sector

Omdat noodgevallen op hippische accommodaties vaak andere omstandigheden bevatten dan de standaard noodsituaties, zo dient u bijvoorbeeld anders om te gaan met een stalbrand dan met een brand in de keuken. Het is daarom van belang dat u een cursus volgt bij een organisatie die verstand heeft van de hippische sector.

Kompas Veiligheidsgroep is inmiddels al jaren de vaste partner van de FNRS als het gaat om BHV cursussen. Zij hebben ruime ervaring met het organiseren van BHV cursussen op hippische accommodaties. U kunt via Kompas zowel een BHV basiscursus als een BHV herhalingscursus volgen. U volgt de BHV basiscursus wanneer u nog niet in het bezit bent van een BHV diploma. Wanneer u in het bezit bent van het basisdiploma dient u jaarlijks een herhalingscursus te volgen om uw BHV licentie geldig te houden en uw kennis actueel te houden.

BHV cursus organiseren

Als hippische ondernemer heeft u het druk en kunt u uw personeel goed gebruiken op het bedrijf. Daarom kan het volgen van een BHV cursus ervoor zorgen dat uw personeelsplanning in de war wordt gebracht. Met de hippische BHV cursussen van Kompas is het mogelijk om de cursus bij u op het bedrijf te organiseren.  Op deze manier bespaart u (reis)tijd. U kunt een BHV-cursus organiseren voor alleen uw eigen medewerkers (besloten cursus), of u kunt een bijeenkomst organiseren voor eigen medewerkers en mensen van buitenaf waardoor het financieel aantrekkelijker wordt om een cursus te organiseren.
Verder krijgen FNRS ondernemers onder andere 10% korting op bestellingen die worden gedaan in de webshop van Kompas Veiligheidsgroep, maar ook korting op consultancy producten zoals een BHV, Ontruimingsplan, Plattegronden (behalve op AED).

Meer informatie over het organiseren of het volgen van een BHV-cursus vindt u in de download onderaan deze pagina of u kunt contact opnemen met Kompas Veiligheidsgroep via 024-3717665 of via info@kompasveiligheidsgroep.nl .

Bijlagen

Lid worden?FNRS bedrijven