Nieuws

De verzekeringsproblematiek

Profielfoto van Robert van Almkerk
7 juni 2019 | 1 minuut lezen

Veel hippische ondernemers zijn tot hun grote schrik de afgelopen periode geconfronteerd met veranderingen in de aansprakelijkheidsverzekering.  Het betreft grote verhogingen van de verzekeringspremie en het eigen risico, die het gevolg zijn van de uit balans geraakte verhouding tussen premie en schadelast.

De FNRS heeft samen met haar partner AON uitgebreid onderzoek gedaan naar de onderliggende oorzaken. Ook zijn we met elkaar op zoek naar mogelijke oplossingen. We bekijken daarbij alle mogelijke opties en bespreken deze problematiek met diverse adviseurs op alle niveaus. Daarnaast hebben we de Sectorraad paarden ingeschakeld om gezamenlijk op te trekken in deze zaak. Ook is een lobbytraject in Den Haag gestart om te onderzoeken of er innovatieve oplossingen mogelijk zijn.

Het betreft complexe materie en daardoor zal dit proces niet van vandaag op morgen tot een concreet resultaat leiden. Tijdens de onlangs gehouden regiovergaderingen hebben we dit onderwerp reeds uitvoerig met elkaar besproken. We houden u uiteraard op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.