Nieuws

Cross Challenge voor jongens

Profielfoto van Robert van Almkerk
3 mei 2019 | 1 minuut lezen

Op de gemiddelde manege wemelt het van de paardenmeisjes. De paardensport lijkt nog altijd voornamelijk meisjes en vrouwen aan te trekken. Dat terwijl paardrijden ook een hele uitdagende en spannende sport is voor jongens! In Zuid-Holland is een paardensportdiscipline bedacht die meer jongens naar de manege moet halen: de Cross-Challenge. Deze tak van sport is gebaseerd op het olympisch vijfkamp en bevat naast paardrijden ook sporten als atletiek, mountainbiken en schieten.

De Cross Challenge wordt momenteel georganiseerd door Hippisch Centrum Nootdorp, Manege Flip Dros en de Rotterdamsche Manège. De activiteiten vinden vooral buiten plaats en ook het paardrijden is in dit geval een outdoor activiteit met obstakels. De Cross Challenge is zowel interessant voor beginners die kennis willen maken met de paardensport als voor ervaren ruiters die een nieuwe uitdaging zoeken. De maneges richten zich op deelnemers tussen de 8-16 jaar. Stoere meiden mogen zich natuurlijk ook aanmelden.

  • De finale van de Cross Challenge wordt dit jaar op de volgende data georganiseerd:
  • 30 mei (Hemelvaart) in Nootdorp bij Hippisch Centrum Nootdorp;
  • 10 juni (2e Pinksterdag) in Barendrecht bij Manege Filip Dros;
  • Najaar in Rotterdam bij de Rotterdamsche Manège, datum volgt nog.

Bent u geïnteresseerd in deze nieuwe tak van sport? U bent van harte welkom tijdens de finales op de deelnemende maneges. Wilt u op uw bedrijf ook een Cross Challenge organiseren? Meer informatie en de link naar de handleiding voor sportaanbieders vindt u hier. U kunt ook contact opnemen met KNHS Zuid-Holland via pers@knhszuidholland.nl.